Charles Spencer

The Times plaatst rectificatie van artikel over Charles Spencer

The Times heeft een rectificatie geplaatst van een in mei gepubliceerd artikel over Charles Spencer, de broer van prinses Diana. Spencer was naar de rechter gestapt omdat werd geschreven dat hij zijn zus na haar gestrande huwelijk met prins Charles geen steun en onderdak heeft aangeboden. Dat verhaal klopt volgens hem niet en hij stapte naar de rechter. Die bepaalde dat de Britse krant een rectificatie moest plaatsen.

Onjuiste berichtgeving

Charles Spencer, die wel vaker juridische stappen neemt vanwege ‘onjuiste’ berichtgeving over zijn overleden zus – Diana -, deelt de donderdag geplaatste rectificatie op Twitter. “Voor de derde keer heeft een krant op last van de rechter excuses aangeboden voor het schrijven dat ik ‘Diana heb beroofd van een huis'”, aldus Spencer.

The Times schreef in mei onder andere dat Spencer er niet voor zijn zus was tijdens haar huwelijksproblemen en haar scheiding. Ook zou hij Diana volgens de redacteuren niet hebben beschermd tijdens de nasleep van haar veelbesproken interview met BBC-journalist Martin Bashir, waarin ze onder meer vertelde over Charles zijn ontrouw.

De krant plaatste naast de rectificatie ook excuses aan Charles Spencer. Ook betalen ze hem een schadevergoeding die hij zal overmaken naar een zelfgekozen goed doel.

LEES OOK: Trouwdag Diana en Charles: 5 mooie foto’s

Beeld en bron: ANP