openingszin

Bizar: met déze openingszin versierde Camilla haar Charles

Charles en Camilla hebben moeilijke maanden achter de rug, maar ondanks alles zijn de twee gelukkiger dan ooit. Met deze bizarre openingszin versierde Camilla Charles.

Charles en Camilla zijn alweer bijna twintig jaar getrouwd. Het koppel was niet altijd populair, zeker niet toen bleek dat Camilla een van de redenen was voor Charles’ zijn scheiding van Diana. Het blijkt dat Camilla Charles’ hart heeft veroverd met een mop over hun voorouders. 

Alice Frederica Edmonstone

In 1868 werd de betovergrootmoeder van Camilla geboren: Alice Frederica Edmonstone. Toen zij groter was, werd zij ‘flirterige Freddie’ genoemd. Ze was ontzettend knap, lief en een grote flirt. Een royalty-expert zegt het volgende: “Ze was zelf gezegend met een opgewekt karakter, maar blonk er ook in uit om anderen gelukkig te maken. Ze was als een kerstboom waaronder stapels cadeautjes voor iedereen lagen.”

Lees ook: Heftig: Camilla wilde ontsnappen tijdens Diana-schandaal

Huwelijk met George Keppel

Op 23-jarige leeftijd trouwde Alice met met Luitenant-Kolonel George Keppel, maar ondanks haar huwelijk met hem, bleef ze niet onopgemerkt bij andere mannen. Ze ontmoette in Londen Edward, de prins van Wales. Hij was de betovergrootvader van Charles. Edward werd stapelverliefd op Alice. Maar liefst twaalf jaar was Alice de minnares van de latere koning Edward VII, tot hij overleed in 1910. 

Openingszin 

Auteur Tom Quinn vertelt in de podcast Royally Obsessed over de eerste ontmoeting tussen Charles en Camilla. “Voor hun affaire startte, zei Camilla al: ‘Luister eens, mijn betovergrootmoeder en jouw betovergrootvader hadden al iets samen, dus waarom volgen wij niet in hun voetsporen?’ Dat was dus haar gespreksopener!”

Lees ook: Nu zien: Camilla Parker Bowles toen ze jong was

Royal Marriage Blessing At Windsor Castle
Charles en Camilla op hun bruiloft

Geen issue

Volgens Tom Quinn was deze openingszin best normaal in de hogere kringen waarin Charles en Camilla zich bevonden: “Ik denk dat het boekdelen spreekt over de manier waarop de koninklijke familie zoiets ziet. Ze vinden het heel erg middle class om je zorgen te maken over trouw binnen een relatie. Tegenwoordig moeten ze zich daar wel meer zorgen over maken, maar in het verleden was dat helemaal geen issue.”

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD ANP/GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl