drugs

Niet alleen Harry, maar ook déze Britse royal gebruikte vaak drugs

In het boek van prins Harry konden wij al lezen dat hij drugs heeft gebruikt, maar hij was niet de enige in zijn familie die daar wel van hield. 

In het boek Reserve vertelde prins Harry over zijn leven en de verslechterde band tussen hem en zijn familie. Niet alleen dit, ook vertelde hij over zijn drugsgebruik. Als jonge jongen was hij al aan het experimenteren met drugs. 

Feestje

Prins Harry was niet de enige die wel van drugs hield, ook prinses Margaret, het zusje van Queen Elizabeth gebruikte het vaak. De jongere zus van the Queen stond niet bekend als braaf en hield wel van een feestje. Als we Britse Royal-experts mogen geloven, bestond haar ontbijt uit een glas wodka en rookte ze minimaal vijftig sigaretten een dag. 

Lees ook: Prins Harry in docu van Oprah: “Ik zocht troost in alcohol en drugs”

Gebroken hart

Prinses Margaret werd in de jaren 50 verliefd op kapitein Peter Townsend. Nadat de twee ruim twee jaar lang een geheime relatie hadden gehad, vroeg hij haar ten huwelijk. Ze zei direct ja, maar Queen Elizabeth keurde het niet goed. Margaret bleef met een gebroken hart achter.

Princesses Elizabeth And Margaret
Elizabeth en haar zusje Margaret

Lord Snowdon

Onder druk van de familie, trouwde prinses Margaret in 1960 met fotograaf Anthony Armstrong-Jones. Hij kreeg de titel Graaf van Snowdon, maar werd ook wel Lord Snowdon genoemd. Deze man heeft ervoor gezorgd dat de prinses drugs ging gebruiken. 

Lees ook: Koningin Elizabeth herdenkt Lord Snowdon

Expres drugs achterlaten 

Het huwelijk tussen de twee was nooit goed. Wat de twee nog bij elkaar hield was het vele feesten. Volgens royalty-experts wilde hij de prinses kapotmaken. Wanneer hij aan het werk ging, liet hij expres drugs als LSD en cocaïne achter in hun appartement. Hij wilde dat Margaret dat zou gebruiken. Gelukkig voor prinses Margaret gingen de twee na een huwelijk van achttien jaar uit elkaar, maar of zij daarna wel van de drugs af kon blijven, dat is niet bekend. 

de drugsbaron vico olling netflix
Bestel hier

Lees ook: Graaf van Snowdon gaat scheiden

Tip van de redactie

Met zijn rauwe, nietsontziende eerlijkheid is Reserve een grensverleggend boek vol inzichten, onthullingen, zelfonderzoek en zwaarbevochten wijsheid over hoe liefde het uiteindelijk wint van verdriet. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl