Placeholder

Koningin Elizabeth herdenkt Lord Snowdon

De Britse koningin Elizabeth heeft vrijdag in de Westminister Abbey in Londen een speciale dienst voor Lord Snowdon bijgewoond. Ook haar man prins Philip, haar zoon prins Edward en haar kleinzoon prins William waren aanwezig.

Honderden mensen waren afgekomen op de dienst om hun laatste eer te betonen aan Lord Snowdon, de ex-echtgenoot van wijlen prinses Margaret en bekende fotograaf. The Telegraph noemt het de grootste samenkomst van royals en hooggeplaatste leden uit de Londense gemeenschap in jaren.

Naast de koningin en de prinsen was ook de dochter van Margaret en Snowdon aanwezig. Net als de zoon die Snowdon kreeg met journaliste Melanie Cable-Alexander en de dochter die hij kreeg met tweede vrouw Lucy Lindsay-Hogg. Ook zijn vrienden uit de kunst- en entertainmentwereld ontbraken niet. Zo waren toneelschrijvers Tom Stoppard en Alan Bennett, presentator en muzikant Jools Holland en componist Sir Tim Rice erbij.

Snowdon overleed afgelopen januari op 86-jarige leeftijd. Hij was van 1960 tot 1978 gehuwd met prinses Margaret, de zus van koningin Elizabeth. Ze kregen twee kinderen, maar hij kon na zijn vroegere bestaan als bohemien maar moeilijk wennen aan een leven naast de prinses.