Invictus Games 2020 Day 2

Netflix-docu gecensureerd?

Harry en Meghan halen schadelijke passages uit serie.

De Netflix-serie van Meghan en Harry over het Britse koningshuis zou over 6 weken worden uitgebracht, na het nieuwe seizoen van The Crown.

Maar het tweetal zou die datum naar volgend jaar willen verschuiven, zodat ze de heftigste aantijgingen tegen koning Charles, koningin-gezel Camilla en kroonprins William wat kunnen matigen, zeggen bronnen tegen PageSix.

Uit Hollywood komen geluiden dat daarover gesprekken gaande zijn. Gesproken wordt van ‘tijdrekken’ door de Sussexen. Die zijn sinds het overlijden van Elizabeth in het nauw gebracht. De natie heeft overtuigend voor The Form gekozen, aanvallen daarop kunnen als een boemerang gaan werken.

Meghan heeft laten weten dat de serie geen afrekening wordt, zoals eerder werd gevreesd, maar het verhaal van de liefde tussen haar en Harry.

De vraag is, of Netflix daar blij mee zal zijn. Daar ging het juist om de sappige details over de monarchie.

Tegelijkertijd wordt binnen Netflix gekeken naar CEO Ted Sarandos, die 100 miljoen aan de serie zou hebben besteed, en voor dat geld wel met iets moet komen. Zeker ook, omdat het niet goed gaat met het bedrijf, waar veel abonnees weglopen.

Dat komt allemaal na berichten, dat Harry ook zijn boek zou willen matigen. Of dat nog gaat lukken is de vraag. Bronnen bij de uitgeverij suggereren dat hij erg weinig speelruimte heeft, en dat het geduld op aan het raken is, nadat een eerdere versie al was afgekeurd.

LEES OOK:

HARRY EN MEGHAN ‘GEDEGRADEERD’

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: MailOnline/Daily Telegraph