Britain Royalty

Harry en Meghan ‘gedegradeerd’

Sussexen op weg naar de uitgang.

Harry en Meghan zijn op de website van de koninklijke familie ‘gedegradeerd’ tot de onderste regionen, naast de in ongenade gevallen Andrew.

Tot voor kort stond het paar in de middenmoot, onder de hogere leden van de familie, maar vóór minder belangrijke royals zoals de hertog en hertogin van Gloucester, de hertog van Kent, prinses Alexandra en prins en prinses Michael van Kent.

Toen de webpagina na de dood van de koningin werd bijgewerkt om de volgorde van opvolging weer te geven, stonden de Sussexen en prins Andrew onderaan de pagina.

De Sussexen zouden de dag na de begrafenis van de koningin naar huis zijn teruggekeerd, omdat hun nieuwe status in de algemene hiërarchie overduidelijk is gemaakt.

Tot overmaat van ramp wachten Harry en Meghan nog steeds op de vraag of hun kinderen, Archie van 3 en Lilibet van 1, hun nieuwe titels van prins en prinses mogen voeren. Als kleinkinderen van de overleden vorstin werden zij bij haar overlijden automatisch prins en prinses, en mogen zij Zijne Koninklijke Hoogheid en Hare Koninklijke Hoogheid worden genoemd.

Maar hoewel de nieuwe titels van de prins en prinses van Wales zijn bijgewerkt op de koninklijke website, zijn die van Archie en Lilibet dat niet. Bronnen hebben gesuggereerd dat dit een teken zou kunnen zijn dat zij hun titels niet mogen gebruiken, aangezien dergelijke informatie niet publiekelijk op de website is erkend.

LEES OOK:

TOEKOMST PADDINGTON ONGEWIS

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: Daily Telegraph