Kroning Charles

Nee, dit zijn geen daklozen

Had gekund, het VK telt er genoeg, maar dit zijn fans die nu al buiten slapen zodat ze straks de kroning van nabij kunnen meemaken.

Want het wordt dringen in de straten van Londen. Zeker nu gekozen is voor een ultrakorte route die koning Charles en koningin Camilla afleggen naar en vabn Westminster Abby.

Sfeer

Wie ze voorbij wil zien rijden moet er dus vroeg bij zijn, en dat doen deze mensen dus. Een kleine week van tevoren. Bepakt en bezakt en ruim voorzien van koninklijke spullen. Voor de juiste sfeer alvast.

Onder hen een  aantal veteranen, die bij andere koninklijke evenementen ook al buiten sliepen, en dus al ervaring hebben met slapen op een stretcher, onder de Union Jack.

Gouden koets

Koning Charles en koningin-gemalin Camilla stappen in de ochtend bij Buckingham Palace in de Diamond Jubilee State Coach, de koets die werd gemaakt vanwege het 60-jarig troonjubileum van koningin Elizabeth in 2012.

De tocht leidt langs onder meer The Mall en Parliament Square naar Westminster Abbey, waar de ceremonie om 11.00 uur lokale tijd begint. Na de dienst nemen Charles en Camilla ongeveer dezelfde route terug in de gouden koets.

Leestip

BESTEL HIER

ANP

#Royaltynl