charles en meghan

Charles schreef Meghan brief na interview bij Oprah Winfrey

Harry en Meghan gaven in maart 2021 een spraakmakend interview aan Oprah Winfrey. Pas twee jaar later werd bekend dat koning Charles en Meghan brieven aan elkaar schreven na dat interview.

Meghan was hoogzwanger en kwetsbaar toen ze Oprah te woord stond. Haar man Harry zat naast haar en hield haar goed in de gaten. De hele wereld keek mee en iedereen had een oordeel over de hertogin van Sussex. Over dat interview werd uitgebreid geschreven, maar wat iedereen wilde weten was hoe de koninklijke familie aan de andere kant van de oceaan had gereageerd.

Charles

Volgens de Britse krant The Telegraph schreef Charles een brief aan de hertogin van Sussex waarin hij zou hebben gezegd dat hij verdriet had over de kloof die ontstaan was tussen de twee families. Daarop schreef Meghan een brief terug waarin ze haar zorgen uitsprak over alle vooroordelen in de koninklijke familie. Vooroordelen over haar en haar ongeboren kind.

Volgens de Bristse krant The Telegraph was prins Charles (want toen nog geen koning) de enige binnen het koninklijk huis die na het interview contact opnam met Meghan. Dat siert hem natuurlijk en het siert hem ook dat die brief toen niet naar buiten is gekomen. En het is ook begrijpelijk, want Charles is de vader van Harry en de opa van Meghans kinderen.

Teleurgesteld

Charles was teleurgesteld dat Harry en Meghan het nodig vonden om in het openbaar beschuldigingen te uiten. In de brief zou ook hebben gestaan dat hij hoopte dat de verhoudingen goed zouden blijven. Meghan zou terug hebben geschreven dat het niet haar bedoeling was geweest om de Windsors te beschuldigen van racisme. Zowel Meghan als Charles zouden hebben toegegeven dat een opmerking over de mogelijke huidskleur van (klein)zoon Archie nooit de bedoeling was geweest.

Warme woorden

Ondanks de warme toon die uit de brieven spreekt, zo zeggen insiders, zouden de brieven niet helemaal de lucht hebben geklaard. Harry zal op 6 mei aanwezig zijn bij de kroning van zijn vader, maar Meghan blijft thuis bij de jarige Archie.

Tekst Royaltynl, bron: The Telegraph, beeld GettyImages

Leestip

BESTEL HIER