Prins Harry De Verenigde Staten Visa

Moet Prins Harry het land uit na leugens bij zijn visum-aanvraag?

Prins Harry woont in de Verenigde Staten, maar nu is er gedoe met zijn visum en is het nog niet duidelijk of hij wel in het land mag blijven. Het lijkt erop dat Harry gelogen heeft toen hij zijn visum-aanvraag deed.

Prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle emigreerden in 2020 samen met hun zoon Archie naar de Verenigde Staten. Met hun verhuizing naar de Verenigde Staten, deden ze ook direct een stap terug binnen het Britse koningshuis. Nu lijkt het erop dat Harry bij zijn visum aanvraag gelogen heeft en is er een kans dat hij het land uit wordt gezet.

Reden verhuizing 

De verhuizing naar de Verenigde Staten was vooral voor Meghan. Ze hadden in het Verenigd Koninkrijk naar eigen zeggen te weinig privacy. Het jonge gezin werd altijd in de gaten gehouden en er werd vooral negatief over gesproken, wat ze ook deden, het leek nooit goed te zijn. 

Lees ook: Is de verhuizing van Harry en Meghan meer permanent dan we denken?

Anoniem leven

In de Verenigde Staten is dit anders. Daar heeft het gezin veel meer privacy. Ze hebben meerdere bedrijven, Meghan acteert weer en heeft onlangs een nieuw bedrijf in cosmetische producten opgezet. Ze lijkten het in de Verenigde Staten goed naar hun zin te hebben, maar nu blijkt dat Harry gelogen heeft bij zijn visum aanvraag. Betekent dat dat hij het land kan worden uitgezet?

Harry En Meghan Markle willen geen derde kind
Harry En Meghan Markle

Officieel inwoner

Volgens persbureau Reuters heeft prins Harry in zijn geboorteland papieren ingediend waarin hij de Britse autoriteiten informeert dat hij is verhuisd en verblijft in de Verenigde Staten. Hij is hiermee officieel inwoner van het land. Maar sinds de publicatie van zijn boek ‘Spare’ – in het Nederlands vertaald als ‘Reserve’ is duidelijk dat hij in zijn jonge jaren drugs heeft gebruikt. Hij noemt marijuana, cocaïne en psychedelische paddestoelen. En laat het gebruik van drugs nu net een van de vragen zijn bij het invullen van een visum aanvraag naar de Verenigde Staten. De vraag is nu of Harry dat in die tijd netjes heeft toegegeven en hij alsnog is toegelaten. Of dat hij gelogen heeft bij de aanvraag en daarmee ten onrechte een visum heeft verkregen.

Wordt Harry het land uitgezet?

The Heritage Foundation in Washington DC wil dat de visum aanvraag van Prins Harry openbaar wordt gemaakt. De Amerikaanse ambassadeur in de Verenigde Staten heeft inmiddels verklaard dat de VS Harry onder geen beding het land uit zal zetten, zo lang Biden president is. Maar Donald Trump heeft in een interview al gezegd dat Harry nooit een speciale behandeling van hem zou krijgen.

Rechtszaak

Inmiddels ligt het verzoek om Harry’s visa aanvraag openbaar te maken bij de rechter. In de Verenigde Staten spreken ze al over een lose-lose situatie. Want op de aanvraag van Harry zal of staan dat hij drugs heeft gebruikt en tegen de regels in het land in is gekomen. Of er zal blijken dat hij gelogen heeft. In beide gevallen zou hij officieel niet in het land mogen blijven. Maar uiteraard is het ook een politiek spel en is het nog maar de vraag of de spreekwoordelijke soep zo heet wordt gegeten als die wordt opgediend.

Lees ook: ‘Bezoek aan Engeland maakt Meghan erg nerveus’

Tip van de redactie

Met zijn rauwe, nietsontziende eerlijkheid is Reserve een grensverleggend boek vol inzichten, onthullingen, zelfonderzoek en zwaarbevochten wijsheid over hoe liefde het uiteindelijk wint van verdriet. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST VERA GULDEMEESTER/ Manon Daelmans
BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl