Meghan, Harry (2)

Meghans populariteit in duikvlucht

De Britten houden de populariteit van hun royals iets regelmatiger bij dan wij dan doen, en dat is niet voor iedereen goied nieuws.

Wij doen dat één keer per jaar, vlak voor Koningsdag. De Britten peilen vaker, en dat is voor één royal opnieuw goed nieuws. Prinses Anne – de princess royal – steekt voor de zoveelste keer met kop en schouders boven iedereen uit.

Keihard

Een verklaring daarvoor hebben de Britse royaltywatchers ook: Anne zeurt nooit en werkt keihard. Jaar in, jaar uit heeft ze met afstand de meeste afspraken. In overgrote meerderheid zijn dat kleine evenementen in kleine plaatsjes, waar iedereen blij is dat zij de moeite heeft genomen.

Anders dus dan pak hem beet een geheel verzorgde reis naar het tropische Fiji, met zijn helderblauwe zee, palmen en hagelwitte stranden. Waar Meghan zich afvroeg waarom ze eigenlijk niet werd betaald voor het bezoek dat ze daar samen met Harry aflegde.

‘Achtervolging’

Dan maak je je niet populair, maar de recente duikvlucht in haar waardering heeft een andere aanleiding: de zogenaamde ‘achtervolging’ in New York.

Meghan is daardoor verreweg de minst geliefde Britse royal. Ze heeft wat dat betreft echtgenoot Harry ingehaald, die de rode lantaarn overnam na het verschijnen van zijn boek Spare.

eloise
KLIK HIER

Daily Telegraph

#Royaltynl