Meghan Cookbook Getty

Meghan deelt kookboekrecept om noodhulpprojecten te steunen

Het is geen geheim dat Meghan Markle (42) ook een koningin is in de keuken. En zo zet ze haar passie voor eten en koken ook in voor goede doelen.

Ze heeft namelijk een recept voor en citroen-olijfolietaart gedeeld met chef-kok José Andrés voor een nieuw kookboek. Alle opbrengsten zullen de noodhulpprojecten van World Central Kitchen ondersteunen.

Het kookboek van chef-kok José Andrés heet: The World Central Kitchen Cookbook: Feeding Humanity, Feeding Hope, en is dinsdag uitgekomen.

Archewell

“Het kookboek is een boeiende verzameling verhalen en recepten van gerenommeerde koks, lokale koks en vrienden van de wereldwijde non-profitorganisatie, die gemeenschappen voedt die getroffen zijn door natuurrampen en humanitaire crises,” deelde Archewell in een verklaring toen het kookboek in maart 2023 werd aangekondigd. “Alle opbrengsten van de auteurs zullen de noodhulpprojecten van WCK ondersteunen, en Meghan, de hertogin van Sussex, is er trots op een recept te hebben bijgedragen.”

Waardering

Meghans citroen-olijfolietaart kwam twee jaar geleden in het nieuws, toen ze een taart bakte – met citroenen uit haar eigen tuin – voor vrouwelijke restauranthouders in Chicago. Ze schreef destijds: “Soms zien we over het hoofd hoeveel het uitmaakt om dankbaarheid te uiten en waardering te tonen. Misschien realiseren we ons nu meer dan ooit dat fundamentele menselijke momenten, zoals samen een maaltijd delen, ons meer vullen dan alleen maar eten (zelfs als dat eten heerlijk is!). Met dat in gedachten hopen we dat je geniet van hetgeen we voor je hebben gebakken – een kleine blijk van waardering, van ons thuis naar het jouwe. Onze hoop met deze inspanning is om te laten zien dat, wanneer we allemaal meedoen, zelfs de kleinste acties een domino-effect kunnen hebben. Zelfs individuele acties kunnen ons allemaal beïnvloeden.”

Citroen-olijfolietaart

Meghans citroen-olijfolietaart kwam twee jaar geleden in het nieuws, toen ze een taart bakte – met citroenen uit haar eigen tuin – voor vrouwelijke restauranthouders in Chicago. Ze schreef destijds: “Soms kijken we over het hoofd hoeveel het uitmaakt om dankbaarheid te uiten en waardering te tonen. Misschien realiseren we ons nu meer dan ooit dat fundamentele menselijke momenten, zoals samen een maaltijd delen, ons meer vullen dan alleen maar eten (zelfs als dat eten heerlijk is!). Met dat in gedachten hopen we dat je geniet van hetgeen we voor je hebben gebakken – een kleine blijk van waardering, van ons thuis naar het jouwe. Onze hoop met deze inspanning is om te laten zien dat, wanneer we allemaal meedoen, zelfs de kleinste acties een domino-effect kunnen hebben. Zelfs individuele acties kunnen ons allemaal beïnvloeden.”

Archewell en World Central Kitchen werken sinds december 2020 samen. “Ik hou van hen. Ik heb tijd met hen kunnen doorbrengen, met hen gewerkt en ze zijn erg betrokken en zeer goed op de hoogte van wat er in de wereld gebeurt, wat de problemen zijn en wat de behoeften zijn”, liet Andrés vorig jaar aan het tijdschrift People weten. “Het is een genoegen om ze vrienden te noemen.”

Michelle Obama

Andere bijdragers aan het kookboek van Andrés zijn onder andere Michelle Obama, met haar recept voor ontbijt-taco’s, Guy Fieri en Ayesha Curry. “Recepten van WCK-koks, onze vrienden en supporters en een paar van mezelf maken dit echt tot een boek van velen,” schreef hij op Instagram. “Samen kunnen we blijven bouwen aan langere tafels.”

#Royaltynl Beeld: Getty Images

Leestip

BESTEL HIER