Koningin Camilla Podcast

Koningin Camilla lanceert haar eigen podcast

Dat koningin Camilla graag bezig is, dat wisten we al. Ze heeft nu weer een nieuw project in het leven geroepen, namelijk een eigen podcast.

Groot liefhebber van literatuur

Het nieuwe jaar start voor koningin Camilla gelijk druk, want vanaf maandag 8 januari zal ze de podcaststudio induiken. Vanaf die dag zal haar allereerste podcast ‘The Queen’s Reading Room’ elke week te beluisteren zijn. De Britse vorstin is maar wat trots op en blij met deze kans, want ze is dan ook een groot liefhebber van literatuur. En deze liefde voor nationale en internationale boeken wil ze dan ook graag delen met anderen. 

Meer mensen aan het lezen krijgen

Voor iedere podcast nodigt ze diverse bekende namen uit de literatuur uit. Dit allemaal om zo veel mogelijk luisteraars aan het lezen te krijgen. De Britse vorstin heeft al laten weten dat bijvoorbeeld Dame Joanna Lumley en Sir Ian Rankin in een van de afleveringen van de podcast te horen zijn. 

King Charles Iii And Queen Camilla Visit Kenya Day 1
Koningin Camilla deelt graag haar liefde voor lezen

The Reading Room

In 2021, tijdens de coronapandemie, heeft koningin Camilla een eigen stichting en boekenclub in het leven geroepen, genaamd: The Reading Room. Ze had hiermee maar één doel: ervoor zorgen dat kinderen en volwassenen meer gaan lezen en daar tegelijkertijd ook meer plezier in krijgen. Het is haar in de afgelopen twee jaar al gelukt om vele mensen aan het lezen te krijgen. Haar eigen podcast zal op 8 januari ook gelanceerd worden door haar eigen stichting. 

Podcast van meerdere weken

De koningin pakt het direct goed aan, want de podcast bestaat uit maar liefst acht verschillende afleveringen. Mocht het een succes zijn, dan zal ze er nog meer afleveringen aan vast gaan plakken. Vanaf 8 januari is ‘The Queen’s Reading Room’ the beluisteren via de bekende streamingdiensten, zoals Spotify

TEKST VERA GULDEMEESTER

BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl