update

Koningin Camilla doet afstand van bontkleding

Koningin Camilla (76) heeft in een brief aan dierenrechtenorganisatie PETA laten weten dat ze geen nieuwe items van echt bont meer zal kopen. Bont zou volgens haar ‘geen plaats’ hebben in de samenleving. Dat schrijft BBC.

Koningin Camilla volgt hiermee het voorbeeld van haar overleden schoonmoeder koningin Elizabeth. Zij kondigde in 2019 aan geen nieuwe bontproducten meer aan te schaffen.

In de brief staat dat de Britse koningin ‘geen nieuwe kledingstukken van bont zal aanschaffen’, laat People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) weten. ‘Dit gaat gepaard met de warmste wensen van de koningin’.

Juist en gepast

Ook zal de organisatie ‘proosten op koningin Camilla met een glas van de lekkerste wijn”. Volgens algemeen directeur Ingrid Newkirk is het ‘juist en gepast’ dat de Britse monarchie ‘de Britse waarden weerspiegelt door te erkennen dat bont geen plaats heeft in onze samenleving’.

Lees ook: Charles en Camila bezoeken dìt eiland

Er zijn ook andere stappen genomen om diervriendelijker te handelen binnen het Britse koningshuis. Zo stoppen ze met het serveren van foie gras en het vervangen van een document van dierenhuid door papier ter gelegenheid van de kroning.

Lees ook: Heftig: Camilla wilde ontsnappen tijdens Diana-schandaal

Inmiddels heeft de koningin bewezen een echte dierenvriend te zijn. Ze heeft herhaaldelijk haar steun uitgesproken voor dierenwelzijn en -rechten. Vorig jaar bezocht het Britse koningspaar het Nairobi National Park om het werk van het Sheldrick Wildlife Trust Elephant Orphanage in het gebied te zien. Op beelden was te zien hoe koningin Camilla een babyolifant voedt. Verder hebben de koningin en koning een paar Jack Russell-terriërs genaamd Bluebell en Beth en is Camilla betrokken geweest bij verschillende initiatieven ter ondersteuning van dierenrechtenorganisaties.

Honden Charles En Camilla

Tip van de redactie

Ontdek de onbekende Charles: zijn liefdes, passies en geheimen. Sally Bedell Smith biedt in Prins Charles een diepgaande blik op zijn complexe leven, van kindertijd tot voorbereiding op de troon. Een biografie die verrast en verrijkt. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST: DENISE DELGADO
BEELD: GETTY IMAGES