ontsnappen

Heftig: Camilla wilde ontsnappen tijdens Diana-schandaal

Camilla kreeg als ‘derde in het huwelijk’ van Charles en Diana een grote golf van kritiek voor haar kiezen. En dat was haar blijkbaar niet in de koude kleren gaan zitten.

In de jaren ’90 was het hét gesprek van de dag: het huwelijk van Charles en Diana was kapot gegaan en al snel bleek Camilla daar wat mee te maken te hebben. Ze werd dé grote zondebok van de media. Zo groot, dat ze wilde ontsnappen. 

Niet populair

Koningin Camilla was in die periode alles behalve populair. Haar goede vriendin en vertrouweling, Lady Landsdowne, blikt terug op deze moeilijke tijd. Want hoe dacht Camilla eigenlijk zelf over deze periode? Het was ook voor haar alles behalve makkelijk, blijkt nu. 

Lees ook: Hier was koningin Camilla als kind doodsbang voor

Ontsnappen in loodzware periode

Het was loodzwaar voor Camilla. Lady Landsdowne blikt hierop terug: “Ze was op zichzelf aangewezen, zonder enige bescherming.” Vooral één bepaalde dag kan ze zich nog goed herinneren: “Ik kwam haar op een dag ophalen uit Middlewick, toen stonden er camera’s tegen al haar ramen gedrukt. Ik liet haar op dat moment bij ons en de kinderen verblijven, zodat ze kon ontsnappen.”

Lees ook: Koningin Camilla neemt rust en legt direct haar taken neer

Charles En Camilla Verlaten De Kliniek Royalty Online
Camilla en haar man, koning Charles

Doorzetter

Het was voor koningin Camilla een moeilijke periode. Ondanks alles bleef ze lachen. “Ze is een taaie. Ze is grootgebracht met een buitengewoon plichtsgevoel waarin je gewoon moet volhouden, niet zeuren, je van je beste kant laten zien, en weer doorgaan”, laat haar goede vriendin weten. 

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl