ziekenhuis charles kanker

Actueel: Koning Charles moet onverwacht langer in het ziekenhuis blijven

De Britse koning Charles ligt op dit moment nog steeds in het ziekenhuis. Volgens verschillende bronnen is er iets onverwachts gebeurd. 

Het zit de koninklijke familie in het Verenigd Koninkrijk even niet mee. Twee weken werd prinses Kate al opgenomen, omdat zij een buikoperatie heeft ondergaan. Voor het weekend is de Britse koning Charles (75) ook onder het mes gegaan, en wel voor een prostaatoperatie. 

Vergrote prostaat

De royal werd afgelopen vrijdag geopereerd aan zijn vergrote prostaat. Na de ingreep ging het goed, maar nu moet hij toch langer in het ziekenhuis The London Clinic verblijven. De koning van het Verenigd Koninkrijk zou eigenlijk maar een of twee nachten in het ziekenhuis verblijven, maar ook zondagnacht was hij nog aanwezig in het luxe ziekenhuis. De Britten maken zich zorgen om de koning, ook al heeft het Britse koningshuis benadrukt dat het geen erge aandoening is. 

Lees ook: Koning Charles ondergaat vandaag prostaatoperatie

Breekt met traditie

Koningin Camilla, de vrouw van koning Charles, gaat trouw op bezoek bij haar man. Hiermee breekt zij direct de traditie. Volgens de Britse krant The Telegraph is het zeer ongebruikelijk binnen de Britse koninklijke familie dat de koning de koningin vergezelt of andersom. Queen Elizabeth en prins Philip nooit met elkaar mee. Koningin Camilla doet dit dus wel en zij is al diverse keren gespot in het ziekenhuis. Zo bleef ze vrijdag, de dag van de operatie, zes uur lang bij hem. Ook zaterdag en zondag is ze meerdere uren in het ziekenhuis geweest. 

Queen Camilla Visits The Aberdeen Art Gallery
Koningin Camilla op bezoek bij koning Charles

Lees ook: Bijzonder: Harry krijgt steun na zijn breuk met koninklijke familie

Maand lang rust 

De toestand van de koning is goedaardig. Volgens meerdere bronnen zal koning Charles op medisch advies zijn werk een maand lang neerleggen. Toch zal hij proberen zijn papierwerk op orde te houden. 

Tip van de redactie

In Beatrix – Dwars door alle weerstand heen ontrafelt Jutta Chorus het turbulente tijdperk van Beatrix na 2000. Tussen koninklijke rust en ongekende uitdagingen, toont deze vorstin veerkracht en vastberadenheid. Wat waren haar offers? Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES
DATUM 29-01-2024

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl

Jutta Chorus