Ontroerd

Zien: Koning Charles zichtbaar ontroerd door duizenden beterschapswensen

Na zijn kankerdiagnose namen meer dan 7000 mensen de moeite om hem een kaartje te schrijven en hem daarmee een hart onder de riem te steken. 

Buckingham Palace heeft drie weken geleden naar buiten gebracht dat koning Charles kanker heeft. Welke kankersoort de koning heeft, dat laten ze in het midden. Wel weten we dat het naar omstandigheden goed gaat met de koning van het Verenigd Koninkrijk. 

Selectie van toegestuurde kaarten

Iedere dag weer maakt het personeel van koning Charles een selectie van de toegestuurde kaarten. Deze selectie wordt in het rode koffertje, waar zijn dagelijkse werk in zit, gestopt. Op die manier krijgt hij iedere dag heel veel opbeurende woorden vanuit de hele wereld te lezen. En dat kan alleen maar een positieve werking hebben. 

Lees ook: Kate en William ontroerd door lieve reacties

Filmpje op Instagram

De Britse koninklijke familie deelt op Instagram een filmpje van koning Charles. In het filmpje is te zien dat de koning van het Verenigd Koninkrijk een kaartje aan het lezen is waarop een hond staat en zelfs even moet lachen. Op een andere kaart is de volgende tekst te lezen: “Geef nooit op. Wees dapper.” Weer op een andere kaart staat er: “Kin omhoog, borst vooruit, blijf positief en laat je niet klein krijgen. Geloof me, het werkt, en het belangrijkste is jouw familie.” 

Geraakt door lotgenoot

Ook is er te zien dat koning Charles ontroerd is door een brief van een lotgenoot. Daarin stond: “Ik wilde je zeggen dat ik aan je denk nu je ook geconfronteerd wordt met een kankerdiagnose en behandeling. Ik stuur je gebeden en alle goede wensen voor een spoedig herstel.” De koning bedankt iedereen die hem een kaart of mooie tekening heeft gestuurd.

Lees ook: Kate ontroerd door vader-dochtermoment

Tip van de redactie

Ontdek de onbekende Charles: zijn liefdes, passies en geheimen. Sally Bedell Smith biedt in Prins Charles een diepgaande blik op zijn complexe leven, van kindertijd tot voorbereiding op de troon. Een biografie die verrast en verrijkt. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl