The King And Queen Visit Wales

Koning Charles doet donatie aan Caribisch gebied na verwoesting orkaan Beryl

Terwijl orkaan Beryl het Caribisch gebied teistert, stuurt koning Charles (75) een boodschap aan alle getroffenen. De Britse monarch, die staatshoofd is van acht Caribische landen, heeft volgens zijn medewerkers ook een flinke donatie gedaan aan de hulpverlening.

Charles laat in een verklaring die door Buckingham Palace is vrijgegeven weten ‘diep bedroefd’ te zijn door de ‘verschrikkelijke verwoesting’ die orkaan Beryl heeft aangericht.

De vorst gaat verder in de verklaring: ‘Bovenal sturen wij onze oprechte deelneming naar de vrienden en families van degenen die zo wreed om het leven zijn gekomen. Ik heb de buitengewone veerkracht en solidariteit gezien die mensen in het Caribisch gebied hebben getoond in reactie op dergelijke verwoesting (…) en daarom wil ik graag de hulpdiensten en vrijwilligers die de reddings- en herstelwerkzaamheden ondersteunen bedanken.’ Verder vertelt hij dat zijn ‘gedachten en gebeden uitgaan naar degenen wiens levens, levensonderhoud en eigendommen zo volledig zijn verwoest’.

Lees ook: Koning Charles ontvangt Caribische cricketteam in Buckingham Palace

Volgens een woordvoerder van Kensington Palace hebben prins William en Kate ook een privé-donatie gedaan. Zij volgen de situatie op de voet. Beryl heeft minstens 10 mensen het leven gekost en duizenden huizen verwoest nadat de orkaan maandag in Grenada aan land kwam. Hij heeft Barbados, Saint Vincent en de Grenadines, Venezuela, Jamaica en de Kaaimaneilanden getroffen. Het is de vroegste orkaan ooit die de categorie vijf heeft bereikt.

Lees ook: Dít is waarom Charles foto’s van andere koninklijke paren in zijn kamer heeft staan 

Begin dit jaar werd koning Charles aan zijn vergrote prostaat geopereerd. Niet lang daarna werd door Buckingham Palace bekend gemaakt dat er kanker bij koning Charles is ontdekt. Daarop is de koning direct gestart met een behandeling, waaronder chemotherapie. Bekijk de video hieronder:

TEKST: DENISE DELGADO
BEELD: GETTY IMAGES