Kate Hoed 1

Dit heeft Kate geërfd van koningin Elizabeth

Een jaar geleden overleed koningin Elizabeth op 96-jarige leeftijd. Op een dag zal Kate koningin worden als William de troon bestijgt.

Prins William werd de Prins van Wales, de titel die traditioneel aan de troonopvolger wordt gegeven. Ook Kate kreeg een nieuwe titel, namelijk Prinses van Wales, een titel die eerder in het bezit was van Williams moeder Diana. Wat heeft prinses Kate eigenlijk na de dood van haar ‘schoonoma’ geërfd? Wij zochten het uit.

Queen Mary’s Bandeau-tiara

Het is een gebruikelijke praktijk binnen de koninklijke familie, om bepaalde items van koninginnen door te geven aan de volgende generatie.

Een van de opvallende items die Kate heeft geërfd, is bijvoorbeeld de Queen Mary’s Bandeau-tiara, die ze droeg tijdens haar huwelijk met prins William in 2011. Deze tiara was oorspronkelijk eigendom van koningin Mary, de grootmoeder van koningin Elizabeth II, voordat ze het aan haar kleindochter gaf.

Kledingstukken

Kate heeft ook verschillende kledingstukken en sieraden gedragen die eerder werden gedragen door koningin Elizabeth II, waardoor ze een connectie heeft met de koninklijke geschiedenis en tradities. De details van deze erfenissen zijn echter privé en worden niet altijd openbaar gemaakt.

De koningin was ruim 70 jaar aan de macht in het Verenigd Koninkrijk en daarmee de langstzittende koningin ter wereld. Vorig jaar vierde ze nog haar troonjubileum.

Kate als koningin

Prins William is de oudste zoon van prins Charles, de huidige troonopvolger, en hij staat in de lijn van troonopvolging na zijn vader.Als prins William koning wordt, zal Catherine automatisch de titel ‘koningin-gemalin’ krijgen. Ze zal echter niet de titel ‘koningin-regnant’ dragen, wat betekent dat ze geen soeverein staatshoofd zal zijn, maar eerder de vrouw van de koning. Haar rol zal vergelijkbaar zijn met die van koningin Elizabeth II’s echtgenoot, prins Philip, die de titel ‘hertog van Edinburgh’ droeg.

Beeld: Getty Images

#Royaltynl

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty.