graf Queen Elizabeth

Zien: Japanse keizer Naruhito brengt bezoek aan het graf van Queen Elizabeth

Keizer Naruhito heeft tijdens zijn staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk ook een bezoek gebracht aan het graf van koningin Elizabeth. 

Keizer Naruhito heeft naar eigenzeggen altijd een nauwe band gehad met de in 2022 overleden Britse koningin Elizabeth. Een bezoekje aan haar graf kon dan ook niet worden overgeslagen. 

Krans leggen bij graf Queen Elizabeth 

Tijdens het bezoek aan Windsor Castle heeft keizer Naruhito in St. George’s Chapel een krans gelegd op het graf van de Britse koningin Elizabeth en haar echtgenoot prins Philip. “De koningin heeft mij altijd buitengewoon gastvrij ontvangen. Als teken van mijn diepe dankbaarheid heb ik een bezoek gebracht”, vertelde de keizer na zijn bezoek. 

Nauwe band

Sinds de jaren tachtig hadden keizer Naruhito en Queen Elizabeth een nauwe band. Toen hij studeerde in Oxford, nodigde de koningin hem geregeld uit om langs te komen. Nadat ze overleed liet hij in een verklaring weten dat hij dankbaar was en daarnaast ook veel respect voor haar had. “De manier waarop zij altijd vrede en rust in de wereld wenste, maakte diepe indruk op veel mensen”, aldus keizer Naruhito in zijn verklaring. 

Lees ook: Japanse keizer Naruhito: ‘Er is een crisis in de monarchie’ 

Verlaat staatsbezoek

Afgelopen week bracht de Japanse keizer Naruhito eindelijk een bezoek aan het Verenigd Koninkrijk. Dit staatsbezoek zou eigenlijk al in 2020 gaan plaatsvinden, maar dat kon toen helaas niet doorgaan vanwege de coronacrisis

Foto’s bezoek graf Queen Elizabeth

Hieronder staan de mooiste foto’s van het bezoek op een rijtje.

Britain Japan Royals Diplomacy
De keizer van Japan is onder de indruk
Britain Japan Royals Diplomacy
Keizer Naruhito krijgt uitleg
Emperor Naruhito Uk State Visit
De keizer van Japan bedankt voor het bezoek

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD ANP