Harry (3)

Is dit de reden voor Harry’s aanwezigheid in Londen?

Zijn plotselinge opduiken was een verrassing, maar waarom deed hij dat? Een expert denkt dat hij de ware reden kent.

Harry was officieel in Londen vanwege een rechtszaak die hij heeft aangespannen tegen de Daily Mail, de grootste krant van Engeland, wegens schending van zijn privacy. Tot zover niets nieuws.

Zijn optreden was weinig opvallend. Hij mengde zich niet in de zaak, hield zijn mond, stond achter in de zaal en maakte af en toe een aantekening in een zwart notitieboekje.

Geen zin

Het kan geen verrassing zijn geweest, dat broer William en vader Charles geen zin hadden in een ontmoeting. Daarvoor zijn de verhoudingen nog veel te verstoord. Ze gaven ook geen enkele verklaring uit. Het was duidelijk zo.

Maar waarom kwam Harry dan wel naar Londen? Zijn aanwezigheid in de rechtbank was niet noodzakelijk. Maar Harry heeft een onderliggende reden.

Imago

‘Hij weet dat actief betrokken zijn bij deze zaak, tussen gerespecteerde beroemdheden, hem in staat zal stellen serieus genomen te worden’, zegt royaltyexpert Richard Fitzwilliams. ‘Vooral na de South Park aflevering gewijd aan de Sussexen, waar het onderwerp privacy werd bespot. Ik denk dat zijn doel hier is om enige ernst in zijn publieke imago te brengen, zodat de media en de publieke opinie hem kunnen respecteren.’

Dat kan nog een hele klus worden. De populariteit van Meghan en Harry is in het VK gekelderd, sinds de Netflix-serie, een reeks interviews en Harry’s boek.

Leestip

BESTEL HIER

Daily Mail

#Royaltynl