indringer

Schrikken: Indringer gevonden in tuin van koning Charles 

Het was afgelopen week flink schrikken bij Windsor Castle, toen een indringer de privétuin van koning Charles wist binnen te komen. 

Koning Charles ondergaat op dit moment een behandeling voor kanker en kan op dit moment na zijn intense behandeling heel wat rust gebruiken. Deze rust werd echter verstoord toen er een indringer in de privétuin van de koning stond. 

Direct gearresteerd 

Volgens The Sun werd de ongewenste gast pas na enkele minuten ontdekt. Je zou denken dat met alle beveiliging dit niet zou kunnen gebeuren, maar niets is minder waar. Na de ontdekking werd hij direct werd gearresteerd. Koning Charles was op dat moment in Windsor Castle aanwezig, maar is gelukkig geen minuut in gevaar geweest. 

Lees ook: Heftig! Indringer paleis aangeklaagd voor hoogverraad

Geen kwaad 

Het bleek te gaan om een 39-jarige man. Het is niet duidelijk waarom de man een bezoekje aan koning Charles wilde brengen. Misschien om hem beterschap te wensen? The Sun meldt dat de indringer ongevaarlijk was. Hij had namelijk geen wapen of iets anders met zich mee. “Het is duidelijk dat de koning in zijn woning was op het moment van de inbraak, maar dat hij geen enkel gevaar verkeerde”, aldus The Sun

amazon KONING CHARLES
Koning Charles

Eerder wel dreiging

Dit is niet de enige keer dat iemand Windsor Castle probeerde binnen te komen. Op 25 december 2021 wist een man met een kruisboog het terrein op te komen. Die indringer was minder onschuldig. “Ik ben hier om de koningin te vermoorden”, zou hij hebben geschreeuwd. Gelukkig liep het met Queen Elizabeth op dat moment goed af, maar toch was het een heftig incident. 

Lees ook: Moordenaar had het voorzien op koningin

Tip van de redactie

Ontdek de onbekende Charles: zijn liefdes, passies en geheimen. Sally Bedell Smith biedt in Prins Charles een diepgaande blik op zijn complexe leven, van kindertijd tot voorbereiding op de troon. Een biografie die verrast en verrijkt. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl