The Funeral Of Queen Elizabeth Ii

‘Ik hoop dat ze het geluk vinden’

Paleismedewerkers mogen van koning Charles geen commentaar geven op beschuldigingen Meghan en Harry. Ex-medewerkers laten geen spaan heel van de aantijgingen.

Niet alleen de royals, ook de medewerkers kregen het nodige voor de kiezen in de documentaireserie. Maar reageren mogen ze niet.

De koning heeft bepaald dat zijn personeel een waardig stilzwijgen moet bewaren. Buckingham Palace en Kensington Palace – de prins van Wales – weigeren commentaar te geven.

De Engelse krant Evening Standard heeft echter begrepen dat de koning duidelijk heeft gemaakt dat hij van zijn beide zonen houdt, en hoopt dat Harry en Meghan vrede en geluk vinden.

Ex-medewerkers zijn daarentegen vrij om commentaar te geven. Aisla Anderson, die meer dan tien jaar als communicatie- en perssecretaris van wijlen de koningin werkte, zei dat briefen tegen de royals contraproductief en schadelijk zou zijn.

‘In de 13 jaar dat ik voor het koninklijk huis heb gewerkt, is er geen enkele keer voorgekomen dat ik tegen een ander lid van de koninklijke familie heb gebrieft. Het zou volledig contraproductief zijn; het zou de instelling schaden. Het zou verkeerd zijn, en de Koningin zou het niet goedkeuren.’

Een ander voormalig lid van het koninklijk huis zei dat Harry en Meghan een pervers begrip leken te hebben van hoe het personeel dat de koninklijke familie bedient te werk gaat: ‘Beweren dat de media de partner zijn van de koninklijke familie is belachelijk. ‘Zoals elke instelling moet de monarchie een werkrelatie hebben met de pers, maar ze kan – in een vrije samenleving – redacteuren niet vertellen wat ze moeten doen. De pers kan niet worden gecontroleerd door de monarchie.’

LEES OOK:

WAT WE HEBBEN OPGESTOKEN VAN DE NETFLIX-SERIE OVER HARRY EN MEGHAN

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: Evening Standard