Harry (2)

Hof deelt tik uit aan prins Harry

Buckingham Palace heeft een zeer gevoelige tik uitgedeeld aan de afvallige prins Harry, die daar absoluut niet blij mee zal zijn.

Het Britse koningshuis heeft de titels van prins Harry op de website aangepast. Volgens Britse media werd Harry afgelopen week nog aangeduid als ‘Zijne Koninklijke Hoogheid’. Maar dinsdag stond bij zijn naam op de website alleen nog de vermelding ‘hertog van Sussex’.

Vorst

De Daily Express wijdde afgelopen week een artikel aan het feit dat de overleden koningin Elizabeth op de website van het koninklijk huis nog vele tientallen keren werd aangeduid als de ‘vorst’ van het land. Elizabeth overleed in september 2022 en werd opgevolgd door haar zoon Charles.

In een reactie stelde Buckingham Palace dat de koninklijke website ‘meer dan 5000 pagina’s met informatie over de koninklijke familie bevat. Sinds het overlijden van koningin Elizabeth II is de inhoud van de website doorlopend aangepast en veranderd. Dit proces is nog niet helemaal voltooid. Tot die tijd kunnen sommige teksten niet accuraat zijn.’

Titels

Harry en zijn echtgenote Meghan maakten in 2020 bekend dat zij hun koninklijke titels niet langer zullen gebruiken en geen publieke financiële middelen meer zullen ontvangen voor koninklijke plichtplegingen. De titels van Meghan waren al eerder aangepast op de website.

Au!

Tip van de redactie

Loperswol Lopen Zonder Blaren loopwol voetwol wandel wol
Bekijk bij Bol

ANP

#Royaltynl