Harry Volgt In Voetsporen Elizabeth Volgens Royaltynl

Harry treedt in voetsporen Elizabeth met puck-drop-moment

Prins Harry (39) heeft de eerste hockeypuck van een ijshockeywedstrijd gelegd en treedt daarmee in de voetsporen van zijn overleden grootmoeder.

Dit ijsmoment van Harry vond precies 21 jaar plaats na het ceremoniële puck-drop-moment van koningin Elizabeth. Zij betrad destijds ook het ijs tijdens een hockeywedstrijd tussen de Vancouver Canucks en de San Jose Sharks, dezelfde teams die maandagavond tegenover elkaar stonden. Dat deed de koningin tijdens haar 11-daagse tournee door Canada ter ere van haar Gouden Jubileum in oktober 2002.

Koningin Elizabeth Puck Drop Royaltynl
Koningin Elizabeth’s puck-drop moment in 2002
Puck Drop Moment Royaltynl
Prins Harry’s puck-drop-moment op 20 november 2023

Lees ook: Dit zijn de beste vrienden van Prins Harry

Naast de nostalgische link met zijn grootmoeder heeft Canada ook een speciale betekenis voor het paar. Het land was namelijk de plek van hun bekende debuut als stel, waar ze voor het eerst samen verschenen tijdens de ‘Invictus Games’ in Toronto. De volgende editie in 2025 vindt plaats in Vancouver. Vancouver is ook langere tijd de woonplaats geweest van Meghan tijdens de opnames van Suits.

TEKST DENISE DELGADO
BEELD GETTY IMAGES
22 NOVEMBER 2023

Tip van de redactie

Met zijn rauwe, nietsontziende eerlijkheid is Reserve een grensverleggend boek vol inzichten, onthullingen, zelfonderzoek en zwaarbevochten wijsheid over hoe liefde het uiteindelijk wint van verdriet. Voor meer informatie klik op onderstaande button.