Harry

Dit zijn de beste vrienden van prins Harry

Ook zo benieuwd met wie hij omgaat? Hier lees je wie de beste vrienden van prins Harry zijn.

De inmiddels 39-jarige prins woont met Meghan Markle en hun kinderen Archie en Lilibet in Amerika. Daar heeft-ie vast wat nieuwe vriendschappen opgedaan, maar Harry blijft toch vooral loyaal aan een aantal vrienden en vertrouwelingen ‘van toen’. Met sommigen van hen gaat-ie al om sinds zijn jeugd. Wie zijn het precies, de beste vrienden van prins Harry?

Tom Inskip

Een jeugvriend van Harry. Vader Owen Inskip is dan weer een vriend van koning Charles. Harry en Meghan waren in 2017 aanwezig op de bruiloft van Tom en zijn vrouw, toentertijd waren ze nog niet officieel naar buiten gekomen als koppel!

Nacho Figueras

Een bekende polospeler en al jaren bevriend met Harry. Nacho en Harry spelen ook graag een potje samen, veelal in liefdadigheidswedstrijden. Nacho en zijn vrouw Delfina waren te gast op de royal wedding van Meghan en Harry in 2018.

Prins Seeiso van Lesotho

Dit is de jongste broer van de koning van Lesotho. Seeiso en Harry zetten ooit samen een stichting op die inmiddels Harry’s meest prominenten stichting is: Sentebale. Dat zet zich in om de meest kwetsbare jongeren in Zuid-Afrika te begeleiden richting een gezond en productief leven. In de Netflix-docu over Meghan en Harry vertelt Harry Seeiso te hebben leren kennen in Zuid-Afrika toen hij 18 jaar oud was. Hij had moeite om te gaan met de paparazzi en was nog rouwende om zijn moeder, die in 1997 overleed. Prins Seeiso had ook recent zijn moeder verloren en de twee vormden volgens Harry meteen een ‘band als broers’.

Jake Warren

Jakes familie is al jaren bevriend met de Britse royal family. Zijn dochtertje Zalie mocht zelfs bruidsmeisje zijn op de bruiloft van Harry en Meghan. Jakes vader, John, was ‘racing manager’ voor queen Elizabeth. Dat had alles met de racepaarden van the queen te maken, niet met auto’s.

Charlie & Thomas van Straubenzee

Broers. En goede vrienden van zowel Harry als William. De 4 ontmoetten elkaar toen ze allemaal naar dezelfde school gingen: Ludgrove Prep School. Harry en William zijn samen ook de beschermheren van een stichting die werd opgericht in naam van Henry, een derde broertje dat bij een auto-ongeluk om het leven kwam in 2002.

Guy Pelly

Eén van Harry’s allerbeste vrienden. Guy hielp Harry’s vrijgezellenfeestje organiseren. Hij is de eigenaar van meerdere nachtclubs. En zijn moeder, Lady Carolyn Herbert, was een goede vriendin van wijlen Diana. Guy is ook één van de peetvaders van Williams zoon Louis.

Arthur Landon

Een rijke jongeman, zelfs één van de rijkste van het land. Het grootste deel van zijn rijkdom verkreeg hij toen zijn vader in 2007 overleed. Arthur is een goede vriend van zowel Harry als William, iets dat we vaker zien in deze lijst. En was zowel op de trouwdagen van William en Kate als Harry en Meghan uitgenodigd. Arthur maakt films en doet af en toe wat modellenwerk.

JJ Chalmers

Een bijzondere band, want Harry en JJ dienden samen in het Britse leger. Ook helpt hij bij het organiseren van Harry’s paradepaardje, de Invictus Games, de spelen waarbij fysiek of mentaal gewond geraakte veteranen vriendschappelijk strijden om de winst in allerlei takken van sport. JJ en Harry hebben een hechte vriendschap. Hun kinderen zijn van ongeveer dezelfde leeftijd en hun zoontjes houden van dezelfde tv-series.

Harry En Jj Chalmers
Harry en goede vriend JJ Chalmers – samen dienden ze in Afghanistan

LEES OOK: Dit zijn de peetouders van Alexia

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty.

Bron: Hello!, beeld: Getty, ANP

#royaltynl