Italy Polo Britain Harry

Harry slaat flater van formaat

Waar hij maar komt heeft hij kritiek op mensen die het klimaat om zeep helpen. Zijn eigen gedrag blijkt vele malen erger.

Het begon allemaal nog zo voorspoedig. Harry reed in een elektrische Audi SUV naar het vliegveld van Santa Barbara – maar stapte daar in een privéjet!

De bedoeling was dat hij daarmee naar een polo-toernooi zou gaan in het mondaine Aspen, Colorado.  Hij was al aan boord en de motoren waren gestart, toen hij merkte dat hij zijn polo-spullen niet bij zich had.

Goede raad was duur.

Terwijl de vliegtuigmotoren vrolijk fossiele brandstoffen verbrandden en CO2 in de atmosfeer bliezen, werd naar huis gebeld.

Een half uur later kwam een benzineslurpende SUV het vliegveld oprijden met de benodigdheden voor de prins.

Harry en Meghan zijn meerdere malen bekritiseerd wegens het gebruik van privéjets, ondanks hun preken over ‘een verschil maken’ en de noodzaak van ‘dringend ingrijpen’ om de klimaatverandering een halt toe te roepen.

Harry’s reis van anderhalf uur naar Aspen zou meer dan 6 ton kooldioxide hebben uitgestoten – zonder de auto gerekend!

Ondanks het feit dat het echtpaar herhaaldelijk preekt over de ernst van de opwarming van de aarde, hebben ze met hun terugreis uit Engeland na het jubileumweekend en Harry’s uitstapje om polo te spelen alleen al hun jaarlijkse koolstofbudget met meer dan 3.400% overschreden!

In mei vorig jaar zei Harry dat het ‘behoorlijk deprimerend’ was dat kinderen opgroeien in een wereld waarin hun thuisland ‘of in brand staat of onder water staat’ en drong erop aan dat klimaatverandering ‘bij de bron’ moet worden aangepakt.

LEES OOK:

FORSE FAUX PAS ALBERT

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: Daily Mail