royal family

Geen ansichtkaartjes meer te koop met de afbeelding van deze Britse royal

In Groot-Brittannië worden her en der in royal souvenirwinkels spulletjes verkocht met de beeltenissen van de Britse royals. Maar er is één royal die uit de schappen lijkt te zijn verdwenen…

Bij een bezoek aan de souvenirwinkel van Balmoral – het Schotse landgoed en vakantieverblijf van Elizabeth – merkte een klant dat er geen ansichtkaartjes in het rek stonden van Andrew. De prins is behoorlijk in diskrediet geraakt. Dit vanwege zijn vermeende banden met de van criminele activiteiten verdachte zakenman Jeffrey Epstein. En Andrews eigen reactie daarop, vervolgens. Hij heeft zich, op z’n zachtst gezegd, vrij onhandig opgesteld in de nasleep. Het resulteerde al in een streep door koninklijke activiteiten waar Andrew bij aanwezig zou zijn. En meerdere legerdivisies, stichtingen en ook burgers hebben het vertrouwen in hem opgezegd.

In de souvenirwinkel vroeg de klant of er wel nog kaartjes met Andrew erop verkrijgbaar zouden zijn, binnenkort. Maar volgens de Britse krant The Sun zei een medewerkster daarop “Nee, die hebben we weggehaald. En we gaan ze ook niet meer opnieuw maken”. Van de andere Britse royals is wel nog van alles te koop. Van koffiemokken tot juwelen met hun afbeelding erop.

Andrew was aanwezig bij het ‘stille’ huwelijk van dochter Beatrice afgelopen zomer, maar staat niet op de foto’s die daarvan zijn vrijgegeven.

Beatrice 5

LEES OOK:

Eugenie deelt privé-kiekjes op trouwdag

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, Instagram @theroyalfamily