Fergie En Andrew

Fergie: ‘Hierom blijf ik bij Andrew’

In een exclusief interview met de Daily Telegraph legt Sarah Ferguson uit waarom ze bij Andrew blijft, ondanks de scheiding.

‘Ik vind het echt triest om te zien wat Andrew heeft meegemaakt’, zegt Ferguson. Op de vraag of koningin Elizabeth erop vertrouwde dat zij er voor haar zoon zou zijn na haar overlijden, antwoordt ze: ‘Ik zal er altijd zijn. Altijd. Omdat ik van haar hou.’

Vrienden

Het beeld dat mensen van hem hebben, heeft veel met hem, een heel aardige man’, gedaan volgens de hertogin. Het stel trouwde in 1986 en scheidde in 1996. Sindsdien zijn ze vrienden gebleven. Samen hebben ze twee dochters, Beatrice en Eugenie.

Andrew, de tweede zoon van koningin Elizabeth, werd door Virginia Giuffre beschuldigd van misbruik. Dat zou zijn gebeurd toen ze nog minderjarig was. De prins ontkende dit en trof later een schikking met de vrouw om een rechtsgang te voorkomen.

Vocht

Dochters Eugenie en Beatrice hebben voor hun moeder een duur huis gekocht in de chique Londense wijk Belgravia. Het gerucht gaat dat Andrew daar ook gaat wonen, maar dat zal voorlopig toch echt Frogmore Cottage worden.

In de Royal Lodge, waar Andrew nu woont, kan hij niet blijven. Dat huis heeft zulke grote vochtproblemen dat het eerst voor bewoning geschikt moet worden gemaakt.

Leestip

BESTEL HIER

Daily Telegraph/ANP