Meghan En Harry Zoenen

Charles gooit Harry eruit

Koning Charles heeft Harry uit Frogmore Cottage gezet. Dat gebeurde enkele dagen na de verschijning van zijn autobiografie Spare, in het Nederlands vertaald als Reserve.

Het betekent dat Harry en Meghan geen pied-à-terre meer hebben in het Verenigd Koninkrijk. Charles heeft het huis aangeboden aan zijn broer Andrew. Dat is een klap in het gezicht van zijn jongste zoon. Klaarblijkelijk is wat hij heeft gedaan erger dan het seksueel misbruiken van minderjarige meisjes.

Habbekrats

Voor Andrew zou het dan weer een stap terug zijn. Die woont nu – voor een habbekrats – in de veel grotere Royal Lodge, net als Frogmore op het terrein van Windsor Castle. Hij is het er dan ook niet mee eens, maar voor het vertrek van Harry en Meghan doet dat niet ter zake. Charles heeft bovendien nog een stok achter de hand: de kwart miljoen die Andrew moet ophoesten als jaarlijkse huur voor de Lodge, en waarvoor de koning niet meer wil opdraaien.

Vele miljoenen

Harry en Meghan kregen Frogmore Cottage in 2018 van de Queen cadeau voor hun huwelijk. Frogmore ligt pal naast Adelaide Cottage, waar de prins van Wales met zijn gezin woont. William zou nog steeds woedend zijn op zijn broer.

Anders dan zijn naam doet vermoeden, is Frogmore Cottage een ruim landhuis, met vijf slaapkamers en een uitgebreide tuin. Voordat Harry en Meghan het huis kregen werd het voor vele miljoenen gerenoveerd.

Leestip

BESTEL HIER

The Sun