Britain Royalty Queen New Scotland Yard

Een korte hereniging voor Elizabeth en Philip

Het afgelopen weekend konden de queen en haar echtgenoot eindelijk weer eens samen doorbrengen. Elizabeth en Philip spendeerden donderdag tot en met zondag beiden op Sandringham.

Het eigenlijke woon-/werkpaleis van Elizabeth is natuurlijk Buckingham. Maar ze werd afgelopen voorjaar naar Windsor Castle gebracht. Weg van de grote stad en bovendien is op dit kleinere kasteel minder personeel nodig dan in het grote paleis. Zo is er ook minder kans op een coronabesmetting, was de gedachte. Ondertussen weten we dat zoon Charles en ook kleinzoon William corona hebben gehad. Maar de queen zelf bikkelt door en is nog ongeschonden.

Haar man, prins Philip, verbleef sinds het voorjaar gescheiden van Elizabeth op een andere locatie: Sandringham, in Norfolk. Al voegde de queen zich later wel degelijk bij hem, maar aanvankelijk in verschillende vleugels. En brachten ze een groot deel van de zomer samen door, in Schotland op landgoed Balmoral. Ook daar waren de nodige aanpassingen nodig en werd een streep gezet door activiteiten die pre-corona wél plaatsvonden.

Vandaag vertrekt Elizabeth dus weer richting Windsor. En met de aangekondigde aanscherpingen in Groot-Brittannië, is de kans groot dat Philip haar nog voor donderdag achterna reist. Die dag gaan de strengere maatregelen in. En dan kan ook niet zomaar meer van het ene naar het andere kasteel of paleis gereisd worden. Het is mogelijk dat zij in Windsor aparte vertrekken aanhouden.

Queen Elizabeth

LEES OOK:

Spaanse koningin Sofía blaast 82 kaarsjes uit!

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, Instagram @theroyalfamily