Britain Royalty

Prins William hield coronabesmetting geheim

Een opmerkelijk nieuwtje van de andere kant van het water. In Engeland blijkt ook prins William besmet te zijn geraakt met corona. Maar hij koos ervoor dit stil te houden en wel om déze reden.

De 38-jarige prins raakte in april al besmet. Naar eigen zeggen wilde hij geen paniek veroorzaken in het land. En dus hield hij de coronabesmetting stil. Ook zijn vader, kroonprins Charles, en de premier van het Verenigd Koninkrijk (Boris Johnson) raakten rond die tijd besmet.

William geeft nu aan dat er veel grote dingen speelden, in eigen land en in de wereld. En hij zodoende niemand ongerust wilde maken. De prins isoleerde zich volgens de geldende richtlijnen. En werd thuis behandeld door de hofartsen. Toch werd ook hij op een gegeven moment wel degelijk erg ziek, meldt een bron docht bij de koninklijke familie. William zou het onder meer zeer benauwd hebben gekregen. Wat binnen zijn gezin enige paniek veroorzaakte.

Van dit alles heeft de buitenwereld niets meegekregen. En inmiddels is William opgeknapt. Naar verluidt bleef hij tijdens zijn isolatie en ziek-zijn in april overigens hard doorwerken.

LEES OOK:

83-jarige koning Harald mag weer aan het werk

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, Instagram @theroyalfamily