Spaanse koningin Sofía blaast 82 kaarsjes uit!

De vorstin, moeder van de huidige koning Felipe, viert vandaag haar verjaardag. Zoals je vast weet, is echtgenoot Juan Carlos niet in de buurt. Hij besloot afgelopen zomer naar Abu Dhabi te vertrekken.

De oud-koningin viert haar verjaardag naar verwachting klein of zelfs helemaal niet. Los van de coronacrisis, kent Spanje nog een eigen crisis: die van de tegenstanders van de monarchie. Bepaalde delen van het land, waaronder Catalonië, zijn daarom in de voorbije maanden zelfs al geskipt door de royals. Ze zouden er niet welkom zijn.

Sofía is al sinds 1962 getrouwd met voormalig koning van Spanje Juan Carlos. Dat huwelijk wordt echter al een tijd gezien als een schijnhuwelijk. Juan Carlos hield er buitenechtelijke liefjes op na. En de vele aantijgingen van witwassen, corruptie en het aannemen van enorme sommen geld door Juan Carlos helpen ook niet echt.

Ondertussen proberen de huidige koning, Felipe, en zijn gezin de reputatie van het Spaanse koningshuis een beetje op te poetsen. Zij tonen zich harde, betrokken werkers. Verbreken banden met dubieuze familieleden. En kienen de pers- en fotomomentjes best aardig uit.

We wensen Sofía een kalme, fijne verjaardag! Dat ze nog maar vele, gezonde jaren mag beleven!

Spain Royalty Music
Sofia 2

LEES OOK:

Prinses Anita is vandaag jarig!

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: ANP/EPA, Casa Real