Britain Tennis Atp World Tour Finals

Juan Carlos en Sofia blijken schijnhuwelijk te hebben gehad

Koning Juan Carlos en koningin Sofia blijken een schijnhuwelijk te hebben gehad. De Spanjaarden hadden lange tijd wel hun vermoedens en de afgelopen jaren was er al het een en ander naar buiten gekomen, maar sinds kort liggen de feiten open en bloot op tafel. Dat moet volgens Spaanse media vooral pijnlijk zijn voor de 81-jarige koningin Sofia.

Het vertrek uit Spanje van Juan Carrlos was in feite de officiële bevestiging van het publieke geheim over het al lang geleden gestrande huwelijk. Juan Carlos vertrok naar Abu Dhabi en Sofia bleef in Spanje. Ze had niet eens afscheid genomen want ze verbleef op dat moment voor de zomervakantie op Mallorca.

Openhartig

Corinna Larsen vertelde in een openhartig radio-interview met de BBC over haar relatie met Juan Carlos tussen 2004 en 2009 een relatie met Juan Carlos. Hij beloofde zelfs met haar te zullen trouwen. De koning had toen net een twintigjarige relatie met Marta Gayá beëindigd, en over zijn huwelijk met Sofia was hij duidelijk. “Ze hadden de afspraak alleen samen naar buiten te treden voor de kroon, maar verder leefden ze hun eigen leven, los van elkaar”, aldus Corinna, die zich in die tijd graag afficheerde met de vorstelijke naam van haar ex, Zu Sayn-Wittgenstein-Sayn.

Relatie

De relatie met Corinna liep stuk op het feit dat Juan Carlos er in diezelfde tijd nog een maîtresse op na hield, wat Corinna onaanvaardbaar vond. Niettemin bleef ze goed bevriend met de toen nog regerende koning, in wiens gezelschap ze zich in 2012 bevond bij een geheime olifantensafari in Botswana. De koning brak toen bij een val zijn heup en viel daarmee tegelijk ook van zijn voetstuk. Opeens was hij zelf prooi van de media, die ook niet langer zijn indiscreties en buitenechtelijke relaties stilhielden. Pas nu is bekend dat het huwelijk tussen Juan Carlos en Sofia schijn was.

Leestip

BESTEL HIER

Bron: ANP.  Beeld: ANP.