Files Britain Balmoral

Dít skipt Elizabeth tijdens haar vakantie in Schotland

Het was een flinke opluchting voor de queen en echtgenoot Philip dat er alsnog vakantie kon worden gevierd in Schotland. Daar komt het paar namelijk al 68 jaar lang iedere zomer naartoe.

In verband met corona werden Elizabeth en Philip in maart al van Buckingham Palace naar het kleinere Windsor Castle verhuisd. En lange tijd was onzeker of het hoogbejaarde stel deze zomermaanden naar vakantieonderkomen Balmoral kon reizen. Vanwege hun leeftijd, vanwege eventuele reisbeperkingen (die inmiddels deels zijn versoepeld) en ook omdat ter plekke simpelweg erg veel in en op orde gemaakt moest worden voor een corona-proof verblijf. Dat lukte uiteindelijk en Elizabeth en Philip vlogen van Windsor naar Balmoral, vorige week.

Het landgoed is groot genoeg om vele gasten te kunnen ontvangen en herbergen, maar naar verwachting is de lijst met logés voor deze zomer drastisch ingekort. Het is goed mogelijk dat gasten die in andere jaren een paar nachten bleven, nu slechts een kort dagbezoekje brengen. Verder zijn de Highland Games in de omgeving afgelast. Een evenement dat vaste prik was voor de royals om te bezoeken.

En ten slotte kwam vandaag naar buiten dat tegen de verwachtingen in, Elizabeth haar bezoeken aan de kerk zal overslaan. Op zondagen hoeft de Crathie Kirk dus niet te rekenen op de koningin. Dit omdat haar aanwezigheid meestal aardig wat bekijks en dagjesmensen trekt. En dat is nu natuurlijk niet verantwoord.

Een oude familiefoto van Elizabeth, Philip, Charles, Anne en Andrew (Edward was nog niet geboren), voor Balmoral Castle.

Charles 2

Lees ook:

Toen Charles nog een Charles-je was

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, Instagram @theroyalfamily

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen