royal weddings first dance liedje foto van ANP

Dít waren de liedjes voor de first dance tijdens royal weddings

Kate en William. Harry en Meghan, Eugenie en Jack.. waar dansten zij op? Je leest het hier.

De Britse royal weddings zijn natuurlijk altijd enorme happenings. De jurk, de kus, de prominente gasten, de balkonscène… en dat alles live op tv te volgen, wereldwijd. Extra leuk is dat we nu wat zoete details voor je hebben van een aantal van die royal weddings. Namelijk op welke liedjes zij hun first dance deden als kersvers getrouwd stel.

Eugenie en Jack

Zij trouwden in oktober 2018. Onlangs vierden ze dus hun 5de trouwdag. Het paar ging voor een popsong: You’ve got the love’ van Florence and the Machine. En Eugenie vertelt daarover ook nog dat zij en Jack gekscherend vaak ‘Euge got the love’ zongen, in plaats van ‘You’ve’. Een mooie woordspeling die haar naam bevat!

Britain Royalty Wedding

Kate en William

De huidige kroonprins van Groot-Brittannië en zijn grote liefde Kate trouwden eind april 2011. Een mega-gebeurtenis waar ook ontzettend veel Nederlanders van meegenoten op tv. Haar enorme sleep, de billen van zusje Pippa en de kus op het balkon zullen nog veel mensen zich voor de geest kunnen halen. Hun liedje? Het was ‘Your Song’, van Elton John, maar dan gezongen door één van hun favoriete zangeressen: Ellie Goulding. Een live optreden dus!

royal weddings first dance liedje foto van ANP

Meghan en Harry

Deze love birds trouwden in mei 2018. Net als Jack en Eugenie vieren zij dit jaar dus 5 jaar getrouwd te zijn. Meghan vertelde over de trouwdag dat de muziek vooral ‘leuk’ moest zijn. Hun first dance was op het liedje ‘Land of a Thousand Dances’ en dan de versie van Wilson Picket.

Meghan Harry Trouwdag Wedding Anp

Zara en Mike

Zara, dochter van prinses Anne en kleindochter van wijlen Elizabeth, trouwde met haar Mike in juli 2011. Het stel koos voor een klassieker om hun first dance op te doen: ‘I’ve got your under my skin’ van Frank Sinatra.

Mike Tindall, Zara Tindall

LEES OOK: Charlene en Albert hand in hand op feestdag

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty.

Bron: Daily Mail, beeld: ANP, Instagram @theroyalfamily, @princesseugenie

#Royaltynl