Dit Is Waarom Kate Er Ineens Tine Jaar Ouder Uitziet

Dit is waarom Kate er ineens 10 jaar ouder uitziet

Waarom ziet Kate er ineens tien jaar ouder uit? En waarom maakt dat iets uit? Ophef in Engeland over het uiterlijk van Kate.

“Sorry dat ik het zeg, maar Kate ziet er sinds twee jaar geleden ineens tien jaar ouder uit,” schreef iemand op X. Aanleiding was een foto van Kate Middleton tijdens de herdenking van de Eerste Wereldoorlog op elf november dit jaar in Londen. “Kate laat duidelijk zien hoe oud ze is, triest,” schreef een ander. En weer een ader schreef: “Yikes, Kate looks old!” oftewel: “Bah, Kate ziet er oud uit!”

Kate ziet er oud uit

Dat Kate, de vrouw van prins William er ineens oud uitziet zegt niks over haar, maar alles over de schijnwerpers waar ze in staat. Jaren lang was ze een stijl icoon. Slank, fit en altijd stijlvol gekleed. Zoals zo veel royals. Dat ze in het zwart, tijdens een serieuze aangelegenheid ineens iets minder jeugdig lijkt, doet er natuurlijk niet toe. Daarom dat het harde commentaar op haar uiterlijk nogal veel stof heeft doen opwaaien in het Verenigd Koninkrijk. Want al is een deel van haar populariteit te danken aan hoe smaakvol ze gekleed gaat en hoe jeugdig ze eruit ziet, Kate is ook gewoon een mens. En eentje die gelukkig ouder wordt.

Ze lijkt wel zestig

Het aantal opmerkingen op Instagram en X was niet van de lucht. “Ze lijkt wel zestig,” was en van de commentaren. En weer een ander: “Meghan zag wat het koningshuis met je doet en vertrok”. Gelukkig nam ook af en toe iemand het voor haar op: “She looks like a pretty woman in her 40s without a ton of Botox and fillers. This is normal aging,” oftewel: ze ziet er heel goed en normaal uit voor iemand van in de veertig, en zonder botox of fillers.

De consternatie over haar uiterlijk resulteerde in felle discussies over hoe vrouwonvriendelijk de media kunnen zijn. En dat leeftijd nooit iets is om je voor te schamen. Integendeel, dat wijsheid met de jaren komt. En vrouwen niet meer op hun uiterlijk beoordeeld zouden moeten worden dan mannen.

Hopelijk heeft Kate alle vervelende opmerkingen naast zich neer kunnen leggen. En het zou mooi zijn als deze media storm het begin is van een andere manier van denken over royals en andere mensen die in de schijnwerpers leven. Ze zijn ook gewoon maar mensen. En gelukkig maar.

Tekst Royalty Online/Manon Daelmans, beeld GettyImages