Birmingham 2022 Commonwealth Games Day Five

Dit eten Kate en Wills als ze thuis zijn (plus recept!)

De prins en prinses van Wales laten in het openbaar hun culinaire handjes wapperen. Leuke plaatjes natuurlijk, maar wat zetten ze thuis op tafel?

William heeft al eens gezegd dat hij een ‘mean steak’ bakt – een overtuigende biefstuk, en dat Kate goed kan koken.

William bekende wel dat hij nog moet werken aan zijn sauzen, die pakken droog en klonterig uit. Niet echt smakelijk.

Tijdens hun verkering, vertelde Kate, stond William vaak in de keuken. Hij wilde met eten haar hart veroveren. Spaghetti Bolognezer was een favoriet.

Maar voordat Kate de keuken onder de knie had, moest ze eerst nog wel wat fouten maken. Zoals spinaziesoep in de blender, en dan vergeten het deksel erop te doen. ‘Het resultaat was spinaziesoep op het plafond.’

Nu kookt ze niet alleen, maar doet ze ook haar eigen boodschappen!

Rode wijn

Tijdens een trip naar Cornwall onthulde William wat hij die dag at. Dat met twee eieren en volkoren toast met boter. Een sandwich voor lunch. En vis met paddenstoelen als diner.

Hij drinkt thee en geen koffie, anders slaapt hij niet, en iedere dag een glas rode wijn. Favoriete tussendoortjes zijn bananen, brownies en chocoladebiscuitjes.

Een favoriete afhaalmaaltijd is net als bij alle andere Britten een curry. Die wordt dan voor ze besteld, zonder dat erbij wordt gezegd voor wie het is. Maar ook fish and chips gaan er graag in, met een ijsje als toetje.

Prins William’s Spaghetti Bolognese

(Voor vier personen)

Ingrediënten:

1 el olijfolie

30 g boter

1 grote ui, fijngesneden

1 wortel, geschrobd en fijngesneden

2 stengels selderij, fijngehakt

350 g mager rundvlees van de beste kwaliteit

250 ml droge witte wijn

120 ml melk

Snufje nootmuskaat, vers gemalen

1 blik Italiaanse gehakte tomaten van 400 g

1 theelepel tomatenpuree

250 g spaghetti of bucatini

50 g Parmezaanse kaas, vers geraspt

2 el vers gehakte platte peterselie, zout en versgemalen zwarte peper

Werkwijze:

Verhit voor de saus de olie en de boter in een grote pan en fruit de ui op een matig vuur tot hij net zacht is geworden, voeg dan de wortel en de selderij toe en bak al roerend een paar minuten.

Verkruimel het gehakt met een vork en voeg dat al roerend toe aan de pan. Kook tot het vlees niet meer roze is, maar laat het niet bruin worden. Giet de wijn erbij en kook verder tot alles verdampt is. Zet dan het vuur lager en roer de melk en de nootmuskaat erdoor, en kook op een matig vuur tot de melk verdampt is. Roer de tomaten en de puree erdoor en breng op smaak met zout en peper. Laat het geheel onafgedekt ongeveer drie uur zachtjes sudderen, af en toe roerend.

Als de saus klaar is, breng dan een grote pan water aan de kook en voeg een theelepel zout toe. Voeg de pasta toe aan het water, roer goed met een houten lepel en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat goed uitlekken. Verdeel de pasta over vier kommen en voeg aan elke portie de hete saus toe. Bestrooi met de peterselie en serveer de parmezaan in een klein schaaltje.

LEES OOK:

PRINS LAURENT IS 32 KILO KWIJT!

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: Mail Online