Charles En Camilla (3)

Deze royals worden allemaal geweerd

Charles houdt strakke regie bij kroning, balkon alleen bestemd voor selecte groep van 15 gasten. Dat betekent veel teleurgestelde afvallers.

Het wordt straks één van de hoogtepunten bij de kroning van koning Charles en koningin Camillie: de balkonscene. De deelnemers vormen een selecte groep, met een aantal opvallende afwezigen.

Uit de gratie

Harry, Meghan en Andrew zijn uit de gratie, dus die komen hoe dan ook niet in aanmerking. Dat geldt ook voor de kinderen van Edward en Sophie, Lady Louise Windsor en James, the Earl of Wessex. Die twee stonden bij hoge uitzondering wel op het balkon tijdens het laatste koninklijke jubileum.

Ook Andrews dochters Beatrice en Eugenie krijgen we niet te zien. ‘Er is geen ruimte voor sentiment’, zei een bron. ‘Die is een staatsaangelegenheid, geen familiefeest.’

Anne’s dochter Zara en man Mike Tindall zijn er evenmin bij. Zij leiden hun eigen leven en hebben hun eigen carrieres buiten de koninklijke familie.

De 15

De 15 die we wel te zien krijgen zijn de koning en koningin, William en Kate en hun kinderen, prinses Anne met haar man Sir Timothy Laurence, prins Edward en Sophie, de hertog van Kent en zijn zus Alexandra, en de hertog en hertogin van Kent.

Mirror

#Royaltynl