trouwplannen wijzigen

Déze 4 royals moesten hun trouwplannen wijzigen 

Een koninklijke bruiloft organiseren is zeker niet makkelijk. Er zijn veel dingen waar je rekening mee moet houden. Deze royals moesten op het laatste moment hun trouwplannen wijzigen. 

Een normale bruiloft organiseren is al moeilijk, laat staan een koninklijke bruiloft. Daar gaat een maandenlange organisatie aan vooraf. Ook bij koninklijke koppels gaat er weleens wat verkeerd of krijgen ze te maken met onverwachte omstandigheden, waardoor ze hun trouwplannen moesten wijzigen.

Charles en Camilla

Charles en Camilla zouden op 8 april 2005 trouwen, maar de bruiloft moest vanwege de uitvaart van paus Johannes Paulus II een dag worden uitgesteld. Charles vloog na de uitvaart vanuit het Vaticaan direct terug naar het Verenigd Koninkrijk om zich klaar te maken voor de bruiloft.

Royal Marriage Blessing At Windsor Castle
Charles en Camilla op hun bruiloft

Prins Harry en Meghan Markle

De vader van Meghan Markle kon niet aanwezig zijn op de bruiloft. De koninklijke familie vertelde dat hij te zien was om te komen, hijzelf zei dat hij geen uitnodiging had gekregen. Hoe dan ook, er was geen vader om haar weg te geven. Hierdoor moesten er wat aanpassingen worden gedaan: Meghan werd eerst begeleid door haar moeder, daarna liep ze in haar eentje het gangpad door. Daar stond schoonvader Charles haar op te wachten. Hij gaf haar uiteindelijk weg aan zoon prins Harry. 

Lees ook: 2640 mensen zien bruiloft Harry van dichtbij

Prinses Beatrice

Prinses Beatrice en verloofde Edoardo Mapello Mozzi zouden op 29 mei 2020 een groot feest houden in de koninklijke kapel van St James Palace en in Buckingham Palace. Helaas gooide de coronapandemie roet in het eten. Twee maanden daarna trouwden de twee alsnog, tijdens een intieme ceremonie in Windsor.

Lees ook: Definitief: bruiloft prinses Beatrice afgeblazen

Princess Eugenie Of York Marries Mr. Jack Brooksbank
Prinses Eugenie en Jack Brooksbank

Prinses Eugenie

Ook de zus van Beatrice, prinses Eugenie, heeft haar trouwplannen moeten wijzigen. Tot op het laatste moment wisten zij en haar aanstaande, Jack Brooksbank, niet hoe ze zich zouden verplaatsen op deze herfstige dag in oktober. Zou het een auto, een open koets of toch een dichte koets worden? Je weet het nooit met het Engelse weer… Uiteindelijk was het weer niet geweldig en kozen de twee op de dag zelf voor een dichte koets. 

Lees ook: Prinses Eugenie mocht van oma een tiara lenen

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl