2640 mensen zien bruiloft Harry van dichtbij

Het Britse koninklijk huis heeft opnieuw enkele details bekendgemaakt over de bruiloft van prins Harry en Meghan Markle op 19 mei. Het stel nodigt 2640 'gewone' mensen uit die straks op Windsor Castle eerste rang staan bij aankomst en vertrek van de bruid en bruidegom en hun gasten, zo meldt Kensington Palace.

Prins Harry en zíjn Meghan lieten al bij de aankondiging van hun verloving weten dat het publiek zo veel mogelijk bij de festiviteiten wordt betrokken. De groep van 2640 bestaat straks uit 1200 mensen uit alle hoeken van Groot-Brittannië. Zij worden geselecteerd door de verschillende 'Lord Lieutenants'. Harry en Meghan hebben gevraagd om een dwarsdoorsnede van de hele bevolking met verschillende achtergronden en leeftijden met speciale voorkeur voor mensen die iets hebben betekend voor de maatschappij.

De rest van het publiek op Windsor bestaat straks uit 200 mensen van goede doelen en organisaties waarbij Harry en Meghan betrokken zijn, inclusief de stichtingen waar Harry beschermheer van is. Verder komen er 100 leerlingen van de twee lokale scholen, 610 medewerkers van Windsor Castle en de St George's Chapel en 530 medewerkers van de koninklijke huishouding.

Eerder werd al bekendgemaakt dat het huwelijk om 12.00 uur 's middags wordt voltrokken in de St George's Chapel bij Windsor Castle. Na de plechtigheid maakt het paar een rijtoer in een koets door de plaats Windsor, om uiteindelijk weer terug te keren op het kasteel.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen