moordpoging

Deze 4 royals zijn aan een moordpoging ontsnapt 

Als royal heb je doorgaans de beste beveiligingsteams ter wereld om je heen en dat is maar goed ook. De volgende royals zijn namelijk aan een moordpoging ontsnapt. 

Royals zijn helaas niet bij iedereen populair. Er zijn in de afgelopen decennia namelijk diverse royals aan de dood ontsnapt. Wat opvallend is, is dat grotendeels Engelse royals doelwit lijken te zijn. Met uitzondering van onze eigen prinses Amalia.

Prinses Amalia

We beginnen met onze eigen prinses Amalia. Zij is ook direct de enige niet-Britse royal in dit lijstje. Zoals iedereen wel weet heeft onze eigen kroonprinses Amalia ook te maken gehad met ernstige bedreigingen. Zo zou ze, samen met minister-president Mark Rutte, doelwit zijn van de georganiseerde misdaad. Ze is daarop een jaar naar Madrid gevlucht. Inmiddels is ze weer terug in Amsterdam, maar wel met een hoop extra beveiliging. 

Lees ook: Goed nieuws: Amalia woont weer in Amsterdam

Prinses Anne

In 1974 is er een poging gedaan om prinses Anne van het Verenigd Koninkrijk te ontvoeren. Ze was naar een liefdadigheidsevenement geweest en op de terugweg werd ze tegengehouden. Een man genaamd Ian Ball begon met een pistool te schieten. Haar persoonlijke politieagent James Beaton, chauffeur Alex Callender en journalist Brian mcConnell probeerden de ontvoerder tegen te houden, maar ze werden stuk voor stuk neergeschoten. Toevallig liep er een ex-bokser voorbij en hij wist de ontvoerder wel zo te raken dat hij werd uitgeschakeld. Zo kon prinses Anne ontsnappen. 

vernoeming queen Elizabeth
De Britse koningin Elizabeth

Queen Elizabeth

Queen Elizabeth is aan maar liefst twee moordpogingen ontsnapt. De eerste keer was in 1981, in Nieuw-Zeeland. Daar probeerde Christopher John Lewis de koningin te vermoorden. Hij schoot door een raam op de koningin. Gelukkig miste hij. Pas een week later kon hij gearresteerd worden. In 2021 was de laatste moordpoging geweest. Jaswant Singh Chail had ingebroken bij Windsor Castle. Hij had een kruisboog bij zich. Vlakbij het privévertrek van de koningin werd hij aangehouden. 

Lees ook: Moordenaar had het voorzien op koningin

Prins George

In zijn jonge leven heeft ook prins George al te maken gehad met ernstige bedreigingen. In 2018 plande Husnain Rashid een aanval op George. Hij moedigde terrorisme aan via Telegram en deelde onder andere afbeeldingen van de school van de prins. Niet lang daarna werd hij veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. 

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD ANP/GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl