prinses Amalia Amsterdam

Goed nieuws: Amalia woont weer in Amsterdam

Vanwege bedreigingen verbleef de kroonprinses anderhalf jaar niet in de stad waar ze studeert, maar nu is ze eindelijk weer terug.

In september 2022 begon Amalia aan de studie Politics, Psychology, Law and Economics aan de Universiteit van Amsterdam. Ze ging ook in deze stad wonen. Half september liet de Rijksvoorlichtingsdienst al weten dat de kroonprinses meer beveiliging kreeg.

Niet meer het huis uit

Al snel werd duidelijk dat criminelen het op prinses Amalia voorzien zouden hebben. Een maand later werd duidelijk dat prinses Amalia niet langer in Amsterdam kon verblijven vanwege de ernst van de bedreigingen. Koning Willem-Alexander en koning Máxima vertelden daarover het volgende: “Ze kan eigenlijk haar huis niet uit. Het is heel moeilijk voor haar. Ze heeft geen studentenleven zoals anderen dat hebben.”

Lees ook: Taghi: Niets te maken met bedreiging Amalia

Catharina Amalia, Princess Of Orange Sightings Madrid November 27, 2023
Prinses Amalia verbleef de afgelopen tijd vaak in Madrid

Niet bevestigd door de Rijksvoorlichtingsdienst

Het Parool liet weten dat de kroonprinses weer in Amsterdam woont. Er zouden namelijk nieuwe camera’s zijn geïnstalleerd en er zou de afgelopen tijd veel activiteit zijn geweest in en rond het grachtenpand. De Rijksvoorlichtingsdienst heeft de berichtgeving van Het Parool niet bevestigd, ”Omwille van de persoonlijke levenssfeer van de prinses.”

Lees ook: Man vrijgesproken van bedreiging Willem-Alexander

Tip van de redactie

In Beatrix – Dwars door alle weerstand heen ontrafelt Jutta Chorus het turbulente tijdperk van Beatrix na 2000. Tussen koninklijke rust en ongekende uitdagingen, toont deze vorstin veerkracht en vastberadenheid. Wat waren haar offers? Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl

Jutta Chorus