Image 9

Man vrijgesproken van bedreiging Willem-Alexander

Dat was even schrikken voor zowel de koning als minister-president Mark Rutte. Ze werden namelijk bedreigd door een 50-jarige man uit Nijmegen. Inmiddels is hij vrijgesproken van het bedreigen van de koning, maar hij heeft wel een celstraf van veertig dagen opgelegd gekregen voor de bedreiging van premier Mark Rutte. Eind januari eiste de officier van justitie 264 dagen cel tegen de man, waarvan 180 dagen voorwaardelijk.

Vorig jaar zou de Nijmegenaar Willem-Alexander voor “illegale pedofiel” hebben uitgemaakt en hem in Nijmegen en Den Haag hebben bedreigd. “De rechtbank spreekt de man hiervan vrij, omdat uit de tweet af te leiden is dat deze aan een ander persoon dan aan de koning is gericht”, luidt de uitspraak omtrent de bedreiging van koning Willem-Alexander.

De dader bedreigde ook premier Mark Rutte via Twitter. Naast de veertig dagen cel krijgt de veroordeelde ook een contactverbod met Rutte van drie jaar. Op 23 april plaatste de man een bericht op Twitter met onder meer de tekst: “Rutte is voor maandag ochtend dood 100% en NIEMAND zal er voor worden veroordeeld want deze man plaagt genocide.”

De man is door een psycholoog onderzocht en daaruit bleek “dat de bedreiging de man in verminderde mate kan worden toegerekend”, aldus de rechtbank. Die conclusie werd meegenomen in de veroordeling en zorgde voor een strafvermindering.

LEES OOK:

Prins Floris van Oranje deelt winterse kiekjes

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen