Louise Windsor

Deze jarige royal is nog relatief onbekend

Nota bene een kleindochter van wijlen Elizabeth. Haar ouders zijn Edward en Sophie. En deze jonge vrouw viert vandaag haar verjaardag.

20 kaarsjes blaast ze uit vandaag! Louise Windsor is het oudste kind en de enige dochter van Edward en Sophie. Edward is – zoals je vast weet – het jongste kind van Elizabeth en Philip. Louise heeft ook nog een broertje: James. Hij wordt in december 16.

Louise

Jonge Louise zoekt niet bepaald de spotlight op. Net als Máxima en Willem-Alexander aangaven te willen doen, zetten ook Sophie en Edward in op een ‘zo normaal mogelijke’ opvoeding voor hun kinderen. Louise haar leven ziet er mede daardoor behoorlijk wat anders uit dan bijvoorbeeld dat van George, Charlotte en Louis – de kinderen van Kate en William. William en Harry zijn altijd publiekslievelingen geweest en ook ver buiten het Verenigd Koninkrijk worden hun bewegingen gevolgd. Nu William kroonprins is, zal de aandacht voor het gezin alleen maar toenemen.

Bruidsmeisje

Toch kun je Louise wel degelijk gespot hebben tijdens een méga-evenement. Namelijk de bruiloft van Kate en William, in april 2011. Ze was die dag 1 van de bruidsmeisjes. Destijds was ze nog maar 7 jaar. Het is niet bekend of Louise zelf al verkering heeft. Wel weten we dat haar hobby’s onder meer schermen en paardrijden zijn. Ze is ook erg geoefend met het rijden met koetsen. Het huis waar ze met haar ouders en broertje woont heet Bagshot Park.

Titel

Voordat Louise geboren werd, besloot oma Elizabeth haar niet de titel Her Royal Highness te geven. In plaats daarvan is ze een Lady. Lady Louise Windsor. Dit met de gedachte dat Louise hiermee beter voorbereid is op een onafhankelijk leven in de maatschappij. Overigens mág ze vanaf dat ze 18 jaar werd wel de titel prinses voeren. Ze heeft 5 peetouders, waarvan Lord Ivar Mountbatten en Lady Sarah Chatto 2 voorbeelden zijn. Ivar is een aristocraat en ook een boer. Hij was eerst getrouwd met een vrouw, maar trouwde in 2018 met een man, James Coyle. En Sarah is kunstenares van beroep en bovendien de (enige) dochter van prinses Margaret, zusje van Elizabeth.

Louise Windsor Foto 1
Louise Windsor Foto 2
Louise Windsor Foto 3

LEES OOK: Prins George heeft een spannende schoolweek

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty.

Beeld: ANP

#RoyaltyNL