Deze Britse royal blaast vandaag 35 kaarsjes uit!

Hoera! Op het grote eiland links van ons viert een Britse prinses vandaag haar verjaardag. Weet jij al wie het is?

Natuurlijk is het Beatrice! De oudste dochter van Sarah Ferguson en haar ex-man prins Andrew is een echt zomerkind. Geboren in 1988, wat haar dus 35 jaar maakt. We verzamelden een paar leuke weetjes over de prinses! Lezen, plaatjes kijken, taartje eten!

Lengte

Beatrice is niet zo groot: 1.62 meter. Zusje Eugenie meet ongeveer 1.65 meter en moeder Sarah steekt ietwat boven de meiden uit, met haar 1.72 meter.

Huwelijk

In Corona-tijd trouwde ze stilletjes met haar Edoardo. Omdat haar vader toen al in ongenade was gevallen, werd hij weggelaten uit de trouwfoto’s. Beatrice droeg een (vermaakte) vintage jurk van haar eigen oma, Elizabeth!

Beatrice 1

Dochter

Dochter Sienna zag het levenslicht op 18 september 2021. Leuk feitje is dat het meisje is vernoemd naar haar oma Sarah. Zo wilden de ouders van Sienna hoe dan ook dat de naam van hun dochter zou beginnen met een ‘s’. Dat is dus gelukt.

Eugenie, Beatrice En Sarah

Eugenie

Jonger zusje Eugenie en Beatrice zijn twee handen op één buik. Ze deden een aantal jaren geleden samen een iconische fotoshoot (met interview) voor Vogue en moedigen elkaar aan waar en wanneer ze kunnen. Eugenie is actief op Instagram en deelt daar ook regelmatig een ’throwback’ naar hun jeugd.

Beatrice 4

Beeld: Instagram @princesseugenie, ANP

#Royaltynl