Harry

Charles deelt nieuwe tik uit

Met de aanstelling van Sir Edward Young als Permanent Lord in Waiting deelt koning Charles een nieuwe tik uit aan prins Harry en Meghan.

De Permanent Lord in Waiting van Charles bekleedt een zeer hoge en belangrijke functie. Hij vertegenwoordigt bijvoorbeeld kan hij de koning vertegenwoordigen. Zoals prins Harry dat vroeger ook mocht doen voor zijn grootmoeder.

Hekel

Maar dat is nog maar het begin. Meghan en prins Harry zullen aan weinig mensen zo’n hekel hebben als aan Young. Sir Edward, die al onder Elizabeth diende, wordt door de Sussexen gezien als hun grootste vijand. Ze geven hem de schuld van alles wat mis is gegaan.

In zijn boek beschuldigt prins Harry Sir Edward ervan dat hij hem weghield bij zijn grootmoeder. Ook zou Young achter het intrekken zitten van de beveiliging van de Sussexen in het VK. Harry schrijft dat hij voor Sir Edward de bijnaam ‘de Bij’ had bedacht.

Blanke mannen

‘Ik had mijn hele leven te maken gehad met hovelingen, tientallen. Maar nu had ik meestal te maken met slechts drie, allemaal blanke mannen van middelbare leeftijd die erin geslaagd waren om de macht te consolideren door een reeks gedurfde machiavellistische manoeuvres.

Ze hadden normale namen… maar ze waren makkelijker in te delen in zoölogische categorieën. De Bij, de Vlieg en de Wesp. De Bij was ovaal van gezicht en donzig, en had de neiging om rond te glijden met grote gelijkmoedigheid en evenwicht, alsof hij een zegen was voor alle levende dingen.’

eloise
KLIK HIER

Mail Online/Getty Images

#Royaltynl