Charles En Camilla (2)

Charles clasht met eigen Anglicaanse kerk

Koning Charles wil ook andere geloven dan het christelijke bij de kroning betrekken. Zijn eigen kerk is tegen.

De Engelse koning is al sinds eeuwen het hoofd van de Church of England, de Anglicaanse kerk, die hij vanuit die functie ook moet beschermen.

Maar de tijden zijn wat minder overzichtelijk en Charles wil dat ook andere geloofsgemeenschappen mee gaan doen aan de kroning.

Kan niet

Kan niet, zegt de kerk, want eeuwenoude regels verbieden het. Dus geen moslims, hindoes, joden en andere geloven prominent in Westminster Abbey.

Wel zal, als het aan de bisschoppen ligt. Charles uitspreken dat hij een trouwe protestant is, zoals alle koningen sinds 1688 hebben gedaan.

Spoorboekje

Het resultaat is dat het spoorboekje van de ceremonie nog steeds niet rond is, terwijl dat er al voor Pasen had moeten zijn. Details komen nog, heeft Buckingham Palace laten weten. Een optie zou kunnen zijn een aparte ceremonie voor alle andere geloven. Ook zouden de vertegenwoordiger van de andere geloofsgemeenschappen wel aanwezig mogen zijn, maar dan alleen als toeschouwer en niet als deelnemer.

Moslim- en hindoeleiders hebben al laten weten dat ze daar totaal niet mee zitten. Het is een protestantse koning, dus wordt het een protestantse kroning, vinden zij.

Leestip

BESTEL HIER

Mail on Sunday

#Royaltynl