Anne Robot 2

Brits koningshuis zet bijna jarige Anne in het zonnetje

De enige dochter van Elizabeth wordt zaterdag 70 jaar! Een mooie aanleiding voor de royal family om deze week iedere dag stil te staan bij een ander decennium uit haar leven.

Er is al menig royal birthday in coronatijd gevierd, maar 70 worden is natuurlijk wel een échte mijlpaal. Anne liet zich bijna een jaar lang volgen door een tv-ploeg voor een unieke documentaire. Allemaal in het kader van het 70ste levensjaar van de prinses.

Anne deed al verschillende dingen uit de doeken over de documentaire. Zo geeft ze een mening over de social media die tegenwoordig overal aanwezig zijn. En doet ze een prachtige uitspraak over het haar en de make-up die actrice Erin Doherty nodig heeft, voor haar rol van Anne in de Netflix-serie The Crown.

Het Britse koningshuis gebruikt nu zélf die social media-kanalen om de spotlights op Anne te richten. Komend weekend is ze jarig, de hele komende week wordt stilgestaan bij die verjaring. Iedere dag wordt een andere foto ‘uit de oude doos’ van de prinses geplaatst. Met allerlei informatie over haar kindertijd, tienertijd, volwassen leven en huidige drukke agenda. Want volgens moeder Elizabeth is Anne een bezige bij. Die nooit een werkbezoek of andere taak afslaat. En op die manier al jarenlang een prachtige constante is binnen the royal family. Elizabeth is dan ook trots op haar en prijst haar werklust.

Deze foto is de eerste in de serie die wordt gedeeld. We zien Anne als jonge (en blonde!) krullenbol, met een gulle glimlach. Ze houdt een porseleinen pop in haar handen.

Anne Kinderfoto Prinses Anne Engeland

Lees ook:

Column Marc: Amalia op wereldreis

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: ANP/EPA, Instagram @theroyalfamily

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen