jo Biden

‘Biden niet naar kroning Charles’

De Amerikaanse president Joe Biden komt volgende maand hoogstwaarschijnlijk niet naar de kroning van koning Charles. Dit is de reden.

Rond de gasten die wel of niet worden uitgenodigd voor de kroning is veel vaagheid. Albet van Monaco is een oude vriend van Charles en nodigde zichzelf min of meer uit. Terwijl staatshoofden normaal gesproken niet aanwezig zijn. Dat mocht Buckingham Palace vervolgens weer oplossen.

Ook bij de binnenlandse gasten is er veel gedoe. Het VK kent een enorme hoeveelheid vaak oude adel en die willen allemaal komen. Al was het alleen maar omdat betovergrootvader ook bij een kroning was. Veel  gedoe en gemopper, want Charles wil juist meer gewone mensen in het publiek.

Geen protocol

Volgens de Daily Telegraph komt de Amerikaanse president Biden niet. Het Witte Huis heeft laten weten dat er geen protocol voor bestaat, maar de werkelijke reden is anders.

Biden is stokoud en brengt in mei een erg belangrijk bezoek aan Noord-Ierland, waar een vredesverdrag wordt gesloten. Volgens insiders kan hij op zijn leeftijd twee keer jetlag in een maand niet aan en laat hij daarom verstek gaan.

Mogelijk komt Bidens vrouw Jill wel naar Londen.

Vierkoppige delegatie

De kroning van Charles vindt plaats op 6 mei. Staatshoofden uit de hele wereld hebben een uitnodiging ontvangen.

Tijdens de kroning van koningin Elizabeth in 1953 was er overigens ook geen Amerikaanse president aanwezig. Dwight D. Eisenhower liet zich toen door een vierkoppige delegatie vertegenwoordigen.

Daily Telegraph/ANP beeld GettyImages

#Royaltynl

Elizabeth
KLIK HIER