Charles (7)

Bizar! Dit sleept Charles allemaal mee op reis

Als koning ben je heel wat onderweg. Charles – op bezoek in Duitsland – laat helemaal niets aan het toeval over.

Zo af en toe lekt er iets uit over de merkwaardige gewoontes van prins, nu koning Charles. Ditmaal actueel over zijn reisgewoontes.

Koninklijk expert Tina Brown zette een en andere op een rijtje. Zo neemt Charles zijn eigen toiletbril mee als hij op reis gaat. Of Camilla daar ook gebruik van mag maken is niet bekend. In het toilet staat Charles op ultrazacht toiletpapier van zijn favoriete merk.

Eigen bed

Charles laat ook zijn eigen bed naar de bestemming verslepen. Een soortgelijk bed is geen optie, het moet zijn eigen vertrouwde bed zijn. Dat is niet het enige, zegt Brown:

‘Als hij bij vrienden op het platteland logeerde, kwam er de dag tevoren een vrachtwagen met zijn bed, zijn meubels en zelfs zijn schilderijen.’

Charles zou in het verleden zelfs gastenkamers hebben ingericht naar zijn eigen ideeën, waarbij hij zich vooral richtte op landschapsschilderijen.

Bloed

Maar het meest merkwaardige aan Charles’ reisgewoonten is waarschijnlijk zijn voorliefde voor bloedzakken. De koning reist met zijn eigen bloedreserves zodat hij altijd de juiste bloedgroep bij de hand heeft als een bloedtransfusie nodig is.

Dit klinkt misschien een beetje bizar, maar gezondheid is het allerbelangrijkste voor de royals. Koningin Elizabeth II en prins Philip reisden altijd met hun eigen bloed.

Leestip

BESTEL HIER

Daily Mail/Bunte Illustrierte

#Royaltynl